Microsoft låter Windows 10 Mobile Insiders installera firmwareuppdateringar

Microsoft uppdaterade sin Windows 10 Mobile Insiders-app för att låta användare uppgradera firmware av sin Windows Phone. Tidigare, om du vill uppgradera firmware, skulle du behöva rulla tillbaka telefonen med hjälp av Windows Phone Recovery Tool.

Med att vara en del av Mobile Insider-programmet får inte telefonen de senaste uppdateringarna av firmware, eftersom de bara är tillgängliga för produktionsbyggnaderna. Du får den senaste mjukvaran, men din telefons fast programvara är kvar att vänta.

Men Microsoft meddelade idag att det finns ett nytt alternativ. Enligt blogginlägget:

Medan vi får denna uppdateringsupplevelse fixad; Vi har en tillfällig lösning på plats för att underlätta för våra Windows Insiders. Inom Windows Insider-programmet på Windows 10 Mobile har vi lagt till ett nytt alternativ som heter "Produktion". Detta kommer att peka på din enhet tillbaka till produktionsuppdateringsservrarna där du kan få uppdateringar av fast programvara som är tillgängliga för dina enheter. När du har uppdateringen behöver du sedan gå tillbaka till Windows Insider-programmet och välja den snabba eller långsamma ringen. Vänligen uppmanas att om du inte väljer snabb eller långsam med någon byggare som är nyare än 10586 kommer din enhet att vara i ett tillstånd som kanske inte får några framtida insiderförhandsgranskningar eller kumulativa uppdateringar.

Windows 10 uppdateringar för mobila firmware

För att dra nytta av den nya funktionen startar du Windows Insider-appen och väljer Få förhandsgranska byggnader.

På nästa skärm markerar du det nya alternativet för produktion och trycker sedan på Acceptera på bekräftelseskärmen och startar om enheten.

När omstarten är klar, kontrollera efter uppdateringar genom att gå till Inställningar> Uppdatering och säkerhet> Telefonuppdatering . Om en firmwareuppdatering är tillgänglig, fortsätt och ladda ner den.

När du har gått igenom processen med att installera den senaste firmwareen, gå tillbaka till appen Windows Insider och välj snabb eller långsam ring och starta om telefonen igen.

Tänk på att inte alla telefoner kommer att ha en ny firmwarebyggnad. Det beror på telefonmodellen, din region och operatören. Det fina med den här nya funktionen är att processen med att få din telefons senaste firmware blir mycket enklare.