Gadget- och iPhone-försäkring: SquareTrade, Verizon och andra garantialternativ

Fancy gizmoer och smartphones är Rolex klockan i vår tid. Enbart skillnaden är att din iPhone inte kläms fast i din handled, vilket betyder att det är benäget att droppar, scuffs, snatches och helt enkelt " woops, lämnade det på disken på McDonald's och nu är det borta " SNAFUs. Och, självklart, ibland pratar din gadget bara på dig.

I några av dessa fall ( inte inklusive stöld eller oavsiktlig skada ) kommer du att vara i garantiområdet. Du kan vanligtvis få din telefon, bärbar dator eller perifer reparerad eller byt ut gratis i en period av 1 till 3 år efter inköpet. Men när garantiperioden löper ut är du ensam om du inte köper mer täckning via försäkring eller en förlängd garanti.

Sedan du läser , kommer vi att anta att du är kunnig nog att veta att den förlängda garantin från Best Buy och smartphone / iPhone försäkring från Verizon eller AT & T är exorbitantly overpriced. Verizons iPhone försäkringsplan är ungefär $ 11 per månad. Men det betyder inte att alla förlängda garantier är en råvara. Idag ska jag ta en titt på några av de bästa värdesäkerhetsgarantierna och elektronik täckning från tredje part och tillverkare för att hjälpa dig att vara förberedd om du skulle ha en livmoder ... med din mobil.

Square

Ett ord poppade i mitt huvud när jag först hörde talas om SquareTrade: bluff. Men åren har gått, och detta företag har uthärdat med glödande kundrecensioner på platser som ePinions och Amazon. Faktum är att SquareTrade har tillhandahållit konsumentelektroniska garantier sedan 2004 ( de började som en tvistlösningstjänst 1999 ) och var finalist för en amerikansk företagspris 2010. Det är säkert att säga att SquareTrade är helt legit.

Men är det en bra affär?

För en ny Verizon iPhone 4 kan du få två års täckning för $ 99. Det täcker dig för droppar, vattenskador ( inklusive full nedsänkning ) och normalt slitage. När du skickar ett krav måste du betala en $ 50 självrisk, men det är långt mindre än $ 600 du betalar för att få en ersättning iPhone 4 utan det nya kontraktet. Det bryter ner till ca 4, 12 dollar i månaden. Inte dåligt.

Obs! Det är kampanjpriset till ära för den nya Verizon iPhone. Det är 35% rabatt till 2/14. Det vanliga priset är $ 124. Efter det, prova SquareTrade kupongkoden " introduktion" och få 20% rabatt .

SquareTrade täcker inte bara iPhones. Du kan få det för datorer, TV, även ett kylskåp. Observera att grundläggande täckningen för de flesta artiklar inte inkluderar oavsiktlig täckning - du måste betala extra för det.

Beroende på objektet, när du skickar ett påstående, hamnar du antingen leveransen till ditt närmaste servicecenter eller tar det till en auktoriserad verkstad (valda av SquareTrade ). Eller om det är något stort, som en luftkonditionering, skickar de ut en kille för att tillhandahålla hemtjänst. Verkar som en ganska bra affär för mig, om du är en klutz eller bara nervös om dina prylar som bor i ett stycke.

SquareTrade vs AppleCare

För dig som undrar AppleCare mot SquareTrade är AppleCare billigare. Du får i princip ett gratis år med AppleCare för alla nya och renoverade iMacs, Macboks, iPads, iPhones och iPods. Du betalar $ 69 för att förlänga den till två år. Det jag gillar om AppleCare är att du kan köpa den senare, vilket är vad jag alltid gör. Jag väntar och ser om min dator eller iPod Touch bryter inom 364 dagar, och om den inte gör det, köper jag den på årsdagen för mitt köp. Du kan inte göra det med SquareTrade-du måste köpa garantier inom 90 dagar efter ditt köp eller 30 dagar om ditt köp gjordes online .

Nackdelen med AppleCare är att de ger dig mindre täckning och förmodligen mer krångel. Du kan tycka att det är bekvämt att dyka in i en lokal Apple Store, men om du inte har någon i din stad kommer det att bli en smärta. De täcker inte officiellt fysisk skada eller oavsiktlig skada - de skyddar dig bara från tillverkarens brister. Så om du gillar mig och släpp din iPhone några dagar efter att du köpte den, var beredd att ta bort lite pengar för att fixa det. Med detta sagt har jag kommit in i Apple Store för mindre saker - en böjd plugg, en kosmetisk bit av plastbitning och " Genius " fixade det gratis. Jag kommer ihåg att visa honom min böjda, bortomvända pluggadapter och fråga om AppleCare täckte den och han skakade på huvudet och sa " Nej " samtidigt som han gav mig en helt ny.

Elektronikskydd från ditt försäkringsbolag

För några år sedan rapporterade forumgästerna utmärkta erbjudanden på iPhone-försäkringar via Allstates policy för personliga artiklar. I huvudsak ger personliga artiklarna ingen fradragsbar och världsomspännande täckning för allt du vill ha - bärbara datorer, smycken, bussväskor, gyllene sneakers, etc. Den årliga kostnaden beror på objektets värde och beskrivning, men oftast kommer det ut till cirka $ 30 per år.

Tyvärr har StateFarm fått hip till hur klumpigt vi kan vara med våra telefoner. De flesta agenter täcker inte smartphones via en personlig artiklarpolicy. Det märkliga med StateFarm är att de inte har en nationell linje som du kan ringa för att prata med en agent i ett callcenter. Istället pratar du med en lokal agent. Så du kanske kan få dem att täcka din iPhone om de inte fick noteringen, men chansen är smal.

För att verifiera detta, ringde jag på kontoret för Monica Bonacci ( varningsläckande video dyker upp på denna sida ), ett slumpmässigt StateFarm-agent i mitt område. De berättade för mig att de inte skulle täcka telefoner alls. De skulle täcka bärbara datorer, och det inkluderar allt: stöld, oavsiktlig skada, eld, spilld latte osv. Den person som jag pratade med sa att hon en gång busted en del av sin bärbara dator bara genom att vara för grov med den samtidigt som den hämtade ut ur sin bil och hon skickade framgångsrikt en fordran. Kostnaden, sade hon, är ungefär $ 30 / år. Ingen självrisk. Det här är en separat policy, och du behöver inte husägare eller hyresgästs försäkring för att få det. Men om du hade dem skulle dina saker täckas av stöld, brand, översvämning, etc.

Jag tänkte att det bara skulle vara bra due diligence att ringa till ett annat företag, så jag ringde Nationwide, som har ett stort oltullnummer för alla från någonstans att ringa. Jag frågade dem om något skydd för telefoner och prylar och de sa att det fanns ingen. Agenten jag pratade med sa att din husägare eller hyresgästen försäkringspolicy redan skulle täcka några prylar upp till $ 1000 och datorer upp till $ 3000. Jag frågade honom vad som skulle hända om du av misstag bröt det, och han sa att det skulle vara en garantifråga och inte skulle täckas. Jag frågade honom om det bara skulle täckas av stöld, eller om det också skulle täckas om du förlorade det eller lämnade det vid busstationen och han tvekade.

" Jo, det finns något som kallas" mystisk förlust "att du kanske kan göra anspråk på ..."

Han lät sketchy på utsikten, så jag tar är den mystiska förlusten är mer ett sätt att arkivera något i systemet där det inte finns någon snygg förklaring. I alla fall skulle jag inte räkna med att använda den för att skydda dig från att förlora din bärbara dator. Och tänka inte ens på att försöka säga att den stulits, för det är min vän som är bedrägeri.

Hur som helst, bottenlinjen om ditt försäkringsbolag: Du kan få billigt skydd för din dator med en personlig artikelns policy, men du har ingen lycka med din telefon.

Redaktörer Anmärkning: Jag har haft en StateFarm Personal Articles Policy i ca 5 år och ... Jag ÄLSKAR DET. Det täcker all min datorutrustning och alla mina hustrus avancerade kamerautrustningar, inklusive linser, kamerakroppar och små pekskärmar. Vi betalar ca $ 35 per år och var täckta från förlust, skada och stöld. För ungefär 12 månader sedan var vi i en båt och jag tappade min kamera i sjön och utan några frågor ställdes jag till en ersättare om 7 dagar senare. Inga frågor ställda. Mycket väldigt groovy! Med det sagt, ja ... mobiltelefoner omfattas INTE.

Garanti eller försäkring?

Observera att SquareTrade och AppleCare är garantiprodukter medan Verizons iPhone-försäkring och Allstates personliga artiklar är försäkringar. Huvudskillnaden här är vad som är täckt. Försäkring skyddar dig när något går fel, oavsett vem som har fel. Garantier täcker vanligtvis bara dig om tillverkaren har störd, med undantag för SquareTrade, som också erbjuder oavsiktlig skador. Garantier täcker inte stöld, medan Verizon, Allstate och StateFarm gör.

Kreditkortskydd

Glansdagarna för kreditkortsförmåner är på väg ut, tack vare den federala regeringen som klämmer fast på utpressningspraxis på låginkomsttagare, dåliga krediter som subventionerade mycket av de förmåner som premiummedlemmar mottog. Men om du har ett ordentligt Discover, Visa, Mastercard eller American Express-kort, som ett platina eller guldkort, har du ofta inköpsskydd och utvidgad garanti täckning inbyggd. För icke-premiummedlemmar kan du lägga till köpskydd mot en liten avgift.

Så, hur fungerar det? Medan termer varierar från kort till kort innebär vanligtvis prisskydd att allt du köper med ditt kreditkort skyddas mot förlust, stöld eller skada för dig till 90 dagar efter inköpet. Det betyder någonting . Om du köper ett Faberge-ägg medan du är på semester i Europa och stolen stal det ut ur ditt hotellsäkra, det är täckt. Om du köper ditt barn en iPod Touch och han släpper den i toaletten är den täckt. Om du unboxar din nya iPhone 4 och släpper den på golvet medan du försöker glida den i fickan, är den täckt. Lägg bara in en fordran och ditt kreditkortsföretag kommer att ersätta dig.

Efter 90 dagars uppehåll kommer du att omfattas av tillverkarens garanti. Men när din fria tillverkares garanti har löpt ut, kommer din Extended Warranty-funktion på ditt kort vanligen att dubbla den. Det betyder att om du har en 1 års garanti på din nya bärbara dator, kommer ditt kreditkortsföretag att hämta täckningen ytterligare 1 år efteråt.

Vanligtvis betyder det att kreditkortsföretaget kommer att täcka kostnaden för reparationer om det bryts på grund av tillverkningsfel. Det skulle vara något som en hårddiskfel eller kompressorn på kylskåpet går ut, inte en hårspetsspricka på din iPad från att släppa den på trottoaren. Jag talar inte av erfarenhet, men jag föreställer mig att de skulle försöka sitt bästa för att inte ersätta det om det var möjligt att reparera, men det är inte säkert att det är omöjligt att få en ny.

Om du vill utnyttja ditt kreditkorts inbyggda funktioner gör du följande:

  • Dubbelkontrollera att du har denna täckning. Det bästa sättet är att ringa ditt kreditkortsföretag och fråga, men oftast kan du registrera dig online och systemet kommer att berätta om du har det eller inte. Till exempel finns Visas fordringsportal här.
  • Betala för din bärbara dator, iPhone eller apparat med ditt kreditkort fullt ut . Till exempel kan du inte betala för en $ 1000-laptop med $ 999 i kontanter och sedan lägga de sista $ 1 på ditt kort och bli skyddad.
  • Håll ditt kvitto, inklusive ditt kreditkortskvitto.
  • Hitta tillverkarens garanti och behåll den.
  • Registrera din produkt online eller ring ditt kreditkortsföretag. Gör detta rätt när du köper det. Det är inte alltid nödvändigt, men det kommer att göra sakerna smidigare om du behöver ansöka två år senare.
  • Avbryt inte ditt kreditkort. Kortet måste fortfarande vara aktivt för att få täckning.

Slutsats

Som du kan se har du en hel del alternativ för att skydda din iPhone, iPad, bärbar dator eller annan elektronisk gadget. Det bästa av alla dessa är självklart tillverkarens garanti. Det är gratis och du behöver inte göra något för att få det. Nästa bästa är förmodligen ditt kreditkorts skyddsplan, om du har ett kreditkort och använder det för inköpet. Efter det skulle jag delas mellan en husägare / personliga försäkringspolicy och SquareTrade. Personligen föredrar jag att låta min hemförsäkring täcka mina saker, eftersom jag mycket sällan lämnar huset. Men om du spenderar de flesta av dina dagar i flygplatser och kaféer, skulle SquareTrade förmodligen vara bäst för dig.

Det sista valet jag antagligen väljer är Best Buy eller en utökad AppleCare-garanti. Jag vet att det är helt värt det om du slutar få reparation eller ersättning gratis ( Apple tar ut en utbetalningsavgift på $ 199 för reparation av iPhones ), men min teori är att om något jag äger är en citron, det Jag kommer kasta ut inom de första månaderna. Så att vara en realist, säger jag alltid - " Hoppas på det bästa men planera för det värsta!" Förhoppningsvis hjälper den här dig att göra detsamma!