Microsoft förvärvar LinkedIn för 26 miljarder dollar

Microsoft Corporation och LinkedIn Corporation tillkännagav i morse, förvärvar Microsoft tillgångarna i det populära sociala nätverket för 26 miljarder dollar. Microsofts vd Satya Nadella sa att förvärvet lovar synergi med företagets populära produktivitetspaket Office 365 och ERP-lösningar, Dynamics. LinkedIn, lanserad 2002, är världens mest populära professionella nätverk med över 400 miljoner användare över hela världen. LinkedIn kopplar företag och användare genom att anställa, marknadsföra och arbetslivserfarenhet.

Microsoft och LinkedIn tillkännager förvärv av professionellt nätverk

Microsofts vision för båda företagen är att utnyttja värdet av Linkedins professionella sociala nätverk för att ge värde till slutanvändare med hjälp av populära tjänster som Office 365.

Hur människor hittar jobb, bygga färdigheter, sälja, marknadsföra och få jobb och slutligen hitta framgång kräver en ansluten professionell värld. Det kräver ett pulserande nätverk som samlar en professionell information i Linkedins offentliga nätverk med informationen i Office 365 och Dynamics.

Denna kombination kommer att göra det möjligt för nya upplevelser som en LinkedIn newsfeed som tjänar upp artiklar baserat på det projekt du arbetar på och Office föreslår en expert att ansluta till via LinkedIn för att hjälpa till med en uppgift du försöker slutföra. Eftersom dessa erfarenheter blir mer intelligenta och förtjusande kommer LinkedIn och Office 365-engagemanget att växa. Och i sin tur kommer nya möjligheter att skapas för intäktsgenerering genom individuella och organisationsabonnemang och riktade annonser. "Källa

Om godkänd senare i år är LinkedIn Microsofts största förvärv hittills. Microsoft har gjort några intressanta inköp under åren. Nya förvärv inkluderar utvecklarna av smarttangentbord, Swift och Xarmin utvecklarverktyg. Under 2012 förvärvade Microsoft Yammer, en företagsliknande version av Facebook för företag. Skype och Nokias telefonverksamhet är två av Microsofts största förvärv under de senaste 10 åren. Företaget försökte köpa online portal Yahoo! för 44 miljarder dollar 2008, men avtalet föll igenom efter meningsskiljaktigheter med aktieägarna över värdering.

Nedan är en kort video av Satya Nadella och Jeff Weiner som sitter ner för att tala om förvärvet.

">