Macworld | iWorld 2012: En utredning av gadgets och appar

SAN FRANCISCO: Den tredje Macworld | IWorld utan Apple på Moscone Center har kommit fram, och här finns en rad gadgets och appar som visades på expo-golvet.

Fotokredit: Vanessa Martinez

En svår att missa produkt var Doxie Go. Det demonstrerade sin nya scanner, Doxie Go + WiFi. Den bygger på den bärbara scannern som de tidigare erbjöd och lägger till synkroniseringsfunktionen för WiFi. Nu kan du skanna dokument och foton och skicka dem till din dator, iPad eller iPhone trådlöst eller direkt till molnet. Det har också internt minne för att spara skannade bilder tills du kan ansluta till WiFi för att synkronisera dem. Du kan också lagra skanningar på ett SD-kort. Doxie Go är $ 199, Doxie Go + WiFi är $ 239.

Fotokredit: Vanessa Martinez

En annan snygg produkt är Dolly Drive, en all-in-one cloud backup, lagrings- och fildelningslösning. Det fungerar tillsammans med Apples Time Machine, så du kan fortsätta att säkerhetskopiera till en lokal enhet med det förutom att säkerhetskopiera off-site i molnet. Planerna börjar så lågt som $ 5 per månad för femtio spelutrymmen och går så högt som två terabyte för 40 dollar per månad. Du kan få kostnaden nere längre fram innan du betalar för tjänsten på framsidan. Företaget tillkännagav bara den nya familjeplanen, som tillåter flera Mac-datorer att säkerhetskopiera och dela filer. En annan cool sak om Dolly är det ger dig fem fler spelningar varje månad som en belöning för att ha ett aktivt konto.

Fotokredit: Vanessa Martinez

App Creation Network visade upp sin senaste app, Cinefy - En videoredigeringsapp som är utformad för iPhone, iPad och Android. Det fungerar mycket mer som ett traditionellt videoredigeringsprogram till skillnad från iMovie. Det är anspråk på berömmelse är special effekter och mördare titel sekvenser, och kommer med tillgång till 500.000 sånger som upphovsrättsligt rensade så att din video inte kommer bli dras av YouTube eller Facebook. Det borde slå appbutikerna om två månader, och vi förväntar oss att det kostar $ 3 eller mindre.

">

Lark visade ett intressant koncept - en tyst väckarklocka. Du bär vad som ser ut som en klocka, och i stället för att vakna dig med högt livliga eller starka ljus vibrerar den på din handled. Den levereras med en gratis app för iPhone och iPad som använder enheten för att övervaka hur bra du sov. Enheten kostar $ 99 från Lark.com.

IMSI Design, skaparna av TurboViewer, visade en förhandsgranskning av en app som förväntas under de kommande månaderna som heter AngryCAD. Det spelar av AngryBirds koncept men i stället för att förstöra grisar förstör du dina egna byggnader. Appen importerar ditt CAD-projekt, du får använda vissa fysikaliska egenskaper till det och sedan skjuter du på din byggnad tills den kommer smula ner. Det kommer att vara gratis för iPhone, iPad och Android.

WillowTree apps hade sin helt nya app som just lanserades tre dagar innan Macworld heter Likes. Det ger rekommendationer som använder dina vänner på Facebook för olika ställen att gå, aktiviteter att göra och mer. Om du inte får många resultat från bara dina vänner kan du få det att se ut i ditt utökade nätverk - vänner av vänner. Ju fler vänner du har på Facebook, desto bättre är chansen att du får rekommendationer även när du besöker en ny plats. Appen är tillgänglig gratis på bara iPhone nu, även om planer för en iPad-app finns i verken.

En applikation som visade sig var SuperSync. Detta kommer att hålla ditt iTunes-bibliotek synkroniserat på alla dina datorer. Det här är särskilt användbart om du vill återställa musik från en iPhone eller iPod som är bunden till en gammal dators iTunes-bibliotek. Det använder också ett färgkodat system så att du kan se vilka filer som behöver slås samman eller kopieras över och vilka som redan finns där. Det kostar $ 35 och körs på Mac och Windows.

Fotokredit: Vanessa Martinez

OrigAudio demonstrerade en sinneblåsande produkt - Rock-It 2.0 bärbar vibrationshögtalare. Det blir "allting till talare". Företagets reps visade en styrofoam-kylare på sin monter och de satte helt enkelt den lilla cirkulära podsen (som de kallade den) på isboxen och du kunde genast höra vad som spelades på iPhone eller iPod som om den isboxen var en högtalare . Den ansluts till din enhet med en vanlig hörlursuttag, så det kommer att fungera med nästan vad som helst. Det slår också upp i ett litet rör så att du enkelt kan bära det i en ficka. Ljudkvaliteten är inte störst, som du kanske förväntar dig, men det fungerar. Den är tillgänglig nu för $ 50 via origaudio.com.

Fotokredit: Vanessa Martinez

Och det skulle ju inte vara Macworld | iWorld utan iPhone fall aplenty. Här är en som jag trodde var en bra idé - The Flyrip. I stället för att göra ett väldigt robust fall som ger massor av massa till din iPhone. Det går en annan väg och har ett fall som är nästan omöjligt att släppa i första hand. Väskan låser på fingrarna så om du släpper, kommer den inte att falla. Det gör det också mycket lättare att använda telefonen med en hand. De kommer i olika färger och kostar $ 29, 95 på flygrip.com

Fotokredit: Vanessa Martinez

IBallz fortsätter med att släppa dina i-enheter, och ger din iPad stora runda stötdämpare på hörnen så att den inte kommer att bryta när den släpptes. Det är särskilt användbart för utbildning med yngre barn som kan kasta dem runt mycket. Den kommer i några olika färger och kostar $ 19, 95 från iballz.info.

Fotokredit: Vanessa Martinez

Dessa är bara några av de många produkterna som visas på Macworld | iWorld 2012. Fick du gå på expo? Om så är fallet, vad var dina favorit saker om det? Låt oss veta i kommentarerna.