Investerare vill ha Ballmer ersatt, Microsoft Execs står bakom honom-för nu

Steve Ballmer har varit VD för Microsoft ända sedan han tog över för Bill Gates tillbaka år 2000. Har någon sak spännande och revolutionerande hänt för Microsoft (eller dess aktie) sedan dess? Inte riktigt ... Saker har blivit ganska inaktuella på mjukvaran jätten, och trots att tanken att det åtminstone varit stadigt, vill vissa peka fingrar på Steve Ballmer.

Förra onsdagen vid den årliga Ira Sohn Investment Research Conference i New York var den första blatant kritiserade Ballmer-bolaget från en framstående investerare. David Einhorn, VD för Greenlight Capital, uppgav under ett tal att det är dags att "ge någon annan chans ", eftersom "h är fortsatt närvaro är det största överhänget på Microsofts lager ".

Denna direkta attack på Ballmer kommer dagen efter att IBMs marknadsvärde överträffade Microsoft för första gången på 15 år. Och IBM är inte det enda företaget som flyger förbi Microsoft, Apple överträffade Microsoft förra året genom att kapitalisera på mobilmarknaden. något som Microsoft har misslyckats med att åstadkomma. Är Steve Ballmer verkligen skyldig för alla dessa problem? Kanske, men den större frågan är vem kan de hitta för att ersätta honom?

Reuters ursprungligen täckte och uttalade sig och förklarade nyligen i en uppdatering att enligt en " källa nära styrelsen " står chefen för nio personer i Microsoft bakom Ballmer. Vilket förstår självklart med tidpunkten. Om styrelsen visade något annat än förtroende för bolagets VD, skulle beståndet drabbas enormt. Men Einhorn har öppnat en burk maskar som har suttit på hyllan av många investerares sinnen för en tid nu, och det finns ingen stängning av det igen.

Tror du att Steve Ballmer skär det på som en Microsoft-VD? Tror du att han kommer att få en för tidig ersättning?