Förbättra Windows 10-säkerhet med exploateringsskydd

Fall Creators Update innehåller ett antal nya säkerhetsfunktioner, inklusive kontrollerad mappåtkomst och exploateringsskydd. Exploit Protection är en del av Microsofts Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) och det förbättrar säkerheten genom att mildra hot från otillförlitliga eller osäkra appar. När det är aktiverat tillåter det hantering och konfiguration av Windows-systemet och applikationsutnyttjande avgränsningsinställningar. Det är värt att notera att funktionen Exploit Protection är ny och eftersom Microsoft fortsätter med implementeringen i Windows 10, kommer företaget att tillhandahålla ytterligare dokumentation här.

Aktivera Windows 10 Exploit Protection

Så tills vi har det fullständiga säkerhetssystemet implementerat, börjar med Insider Build 16232 kan du aktivera Exploit Protection i Windows Defender Security Center genom att välja App & browser kontroll .

Bläddra ner på nästa sida och klicka på Exploit Protection-inställningar .

På följande sida har du tillgång till två kategorier. En är för Systeminställningar och en för Programinställningar . Under Systeminställningar hittar du olika säkerhetsinställningar som du kan slå på eller av. Alla är på som standard och om du gör några ändringar bör du få UAC-bekräftelsemeddelandet.

Under avsnittet Programinställningar kan du anpassa säkerhetsinställningar för enskilda appar. Du kan lägga till en anpassad app som du vill säkra eller välja appar som redan är installerade genom att visa deras körbara fil från listan. När du lägger till en app visas den i listan och då kan du anpassa dess alternativ eller ta bort den från listan.

Det finns många alternativ för enskilda appar och systeminställningar som du kan styra. Återigen är de alla på standard och om du inte befinner dig i en produktionsmiljö rekommenderar jag att du håller dem alla på, eftersom det fortfarande är ett pågående arbete. När vi får mer information från Microsoft och ser hur några av säkerhetsalternativen påverkar vissa appar kan det vara klokt att ändra vissa inställningar.

Gillar du de extra säkerhetslagren som Microsoft lägger till i Windows 10? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar eller registrera dig för våra Windows 1o-forum.