Hur väl fungerar Microsofts Cortana-arbete på iPhone?

Microsoft släppte officiellt sin digitala assistent Cortana för iOS och Android nyligen, så jag bestämde mig för att ge det en snurr och se hur det jämför sig med att använda det på Windows 10. Cortana debuterades första gången på företagets mobila operativsystem Windows Phone 8.1 återstår en exklusiv fram till utgåvan av Windows 10. Med konkurrerande digitala assistenter från Apple, Amazon och Google är det en het marknad att vara i. Det ser till och med ut som det nästa logiska steget utöver sökningen. Även om Apple hade ett försprång med Siri, har företaget upplevt några motgångar när det inte lever upp till sina löften, men den senaste revisionen, särskilt på iPhone 6S, är ganska förbättrad, och jag säger det just nu, även överlägsen till Cortana på många sätt.

Använda Microsofts Cortana på iPhone

Först ladda ner Cortana från appbutiken. Det är överraskande liten vid 13 MB. Det fungerar på iPhone, iPad och en kompatibel iPod Touch. Minsta operativsystemkrav kräver iOS 8 eller senare.

Efter nedladdning måste du ställa in det, Cortana guidar dig genom snabbinstallationsguiden. För det första, sekretesspolicyen, som beskriver de data som Cortana samlar för att göra den till en användbar digital assistent. Tryck på Jag godkänner att börja.

Du måste ha ett Microsoft-konto, eftersom det är en väsentlig del av Cortana, är möjligheten för dina sökningar och bärbara datorer att gå runt med dig. Så om dess Windows på skrivbordet, en Android-enhet eller iOS, kommer Cortana känna dig. Om du har Microsofts tvåfaktorautentisering aktiverad måste du gå igenom det extra säkerhetssteget.

För Cortana att göra ett bra jobb måste du också ge den tillgång till din plats. Jag rekommenderar också att aktivera Meddelanden.

När du har installerat kommer Cortana att presentera ett gränssnitt som du ser på Windows 10. Du har tillgång till allt intresse som du snabbt kan komma åt från menyn Notebook-hamburger i appen.

När du är redo att interagera med Cortana, tryck på mikrofonen och låt den komma åt din iPhones mikrofon. Förhoppningsvis fungerar inte Hey Cortana- funktionen ganska som på Windows, du måste trycka på mikrofonen, säg Hey Cortana och ange sedan din fråga. På Windows 10 är det genomgripande, och när det är på, lyssnar det alltid. Cortana låter mycket naturligare än Siri.

Jag hade några första hiccups med Cortana förståelse för min röst. Jag tycker inte att det var ett accentproblem, men det fortsatte att visa "lyssna" och sedan visade det sig att det var rekommenderat sökord. Jag försökte och försökte men inget svar. Jag stängde appen och gav Siri ett försök att se om det var ett problem med anslutningen.

Siri utförde sig som en mästare, och en av de omedelbara skillnaderna var hur snabbt det är. Så det är självklart inte ett nätverksproblem, och jag kommer att förlåta Cortana eftersom den inte har den typen av lågnivååtkomst Siri har, eftersom det är en Apple-designfunktion som körs på Apple-maskinvara. Jag öppnade igen Cortana, och det fungerade den här gången. Samma frågor tog lite längre tid, men det fungerade.

Som noterat fungerar Cortana precis som det gör på Windows 10-skrivbordet eller telefonen, så bekanta inställningar är lätta att komma åt och anpassa.

Siri - som du ser kan det se lite snyggare och rikare, för att inte tala snabbare eftersom det är särskilt utformat för iOS.

Cortana - beundransvärt, men prestanda visar att det finns mer arbete att göra.

Sammantaget är detta en värdig insats, och jag ser att Microsoft har investerat mycket i att föra denna coola teknik till konkurrerande plattformar. Om du älskar iPhone men saknar några av framstegen för Windows, är detta ett utmärkt tillägg. Microsoft lever upp till sitt löfte om att göra iPhone till iPhone Pro. Om du vill ha något lite mer subtilt och mindre tekniskt rekommenderas Bing-appen för iPhone också. Jag gillar denna Cortana men, men jag ser mig inte själv handla Siri på iPhone när som helst snart. Bara hårdvarukonfigurationen ensam med att enkelt ringa upp henne med knappen, snabbare svar utan att behöva vara "Tänk" ger henne kanten över Microsofts

Jag gillar denna Cortana-version för iOS, dock. Men jag ser inte mig själv att handla Siri på iPhone när som helst snart. Siri fungerar bara bättre, vilket är förståeligt.

Har du försökt Cortana på din iPhone eller andra iOS-enheter? Låt oss veta vad du tycker om det i kommentarerna nedan.