Hur uppgraderas till iOS 6 på iPhone, iPad och iPod Touch

Apple släppte det nya mobila operativsystemet iOS 6 idag, vilket innehåller många nya funktioner. Denna uppdatering är över luften, vilket gör det mycket lättare än att haka din iPhone, iPad eller iPod touch till din Mac eller PC och använda iTunes. Apple vred omkopplaren, och du kan installera den nu.

Obs! Medan alla nya enheter som Apple meddelade i förra veckan kommer med den nya versionen, är den bara kompatibel med de aktuella enheterna:

  • iPhone 3GS, 4 och 4S
  • iPod touch (fjärde generationen)
  • iPad 2 och den nya iPad

Säkerhetskopiera innan uppgradering

Innan du uppgraderar rekommenderar jag starkt att du säkerhetskopierar din enhet först. Säkerhetskopiera till iCloud, och för extra trygghet skulle jag göra en manuell säkerhetskopiering via iTunes för att få en lokal kopia också. Du kan satsa på att Apples servrar kommer att bli under extrem belastning de närmaste dagarna, och vissa användare kommer att uppleva problem när de uppgraderas.

För att säkerhetskopiera enheten till iCloud, gå till Inställningar >> iCloud och tryck sedan på Back Up Now.

För att skapa en lokal säkerhetskopiering på din Mac eller PC, anslut din enhet och starta iTunes om den inte automatiskt. Välj enheten och bläddra ner till Backup-sektionen och kryssa Back Up till den här datorn och klicka sedan på Apply.

Se också till att ha en strömförsörjning till hands. Uppgraderingen kan ta en stund, och du vill inte att batteriet ska dö i mitten av det.

Uppgradera till iOS 6

På din iPhone, iPad eller iPod touch gå till Inställningar >> Allmänt >> Programuppdateringar .

Tryck för att starta uppdateringsprocessen. Du får se en framstartsskärm när den hämtas och installeras. Din enhet startas om när uppdateringen är installerad. Jag började uppdatera min iPad 3 strax efter att iOS 6 gjordes idag, och hela saken tog ungefär en timme över WiFi, men din körsträcka kan variera.

När du har en framgångsrik uppdatering måste du ange några saker som ditt Apple ID-lösenord och vilka funktioner som ska aktiveras. Till exempel om du vill använda Siri på The New iPad. Om du ställer in enheten som ny via iTunes är installationsprocessen lite längre.

När uppdateringen har installerats ser du massor av uppdateringar för dina appar.

Njut av de nya funktionerna i IOS 6.

Uppdatera iTunes

Om du fortfarande använder iTunes på Mac eller PC för att hantera dina digitala media och appar, se till att du uppgraderar iTunes till version 10.7. Du måste uppgradera för att kunna använda iOS 6 med den. Kom bara ihåg att det här inte är den nya uppgraderade versionen av iTunes som Apple meddelade förra veckan. Det är en inkrementell uppdatering som ger stöd för iOS 6 och den nya iPod Nano.

Har du uppgraderat din Apple-enhet till iOS 6? Låt oss veta hur det gick eller om du upplevde några problem.