Så här sänder du ett Gmail-meddelande med Ångra Skicka

Har du någonsin hittat dig i den pinsamma situationen där du skickade ett olämpligt e-postmeddelande till din chef eller till fel kontakt? Kanske skickade du ut en rant om en ny kontorspolicy till din chef istället för din kollega några kuber över. Eller, kanske du oavsiktligt vidarebefordrade ett obehagligt meddelande eller bild till fel person tack vare autofyllningsfunktionen. Om du hanterar hundratals e-postmeddelanden varje dag är det ett enkelt misstag att göra.

På arbetsplatsen är chansen att du använder Outlook på en Microsoft Exchange-server som låter dig dra tillbaka e-postmeddelandet och även ersätta det med en uppdaterad. För mer om det, kolla in vår artikel om hur du återkallar eller missar en Outlook-e-post. Men vad händer om du använder Gmail för din personliga kommunikation och behöver återkalla ett meddelande? Inga bekymmer, Google har du täckt med Ångra sändningsfunktionen.

Gmail Ångra Skicka funktion

Ursprungligen skapades en Gmail Labs-skapning, Ångra sändning, till Gmail för några år sedan. För att aktivera det måste du använda webbversionen av Gmail. Logga in på ditt Google-konto från din webbläsare och välj växelsymbolen och sedan på Inställningar.

Sedan tittar du på några avsnitt på fliken Allmänt och markerar Aktivera Ångra Skicka . Då kan du ställa in avbokningsperioden från 5 till 30 sekunder.

Se till att bläddra längst ner på sidan och klicka på Spara ändringar och du är inställd. Nu när du går för att skicka ett meddelande ser du Ångra länken under adressfältet. Klicka bara på den inom den tid du ställde in för att återkalla meddelandet.

Därefter kommer du att se en Sändning omedelbar anmälan och meddelandet öppnas igen i komposervinduet så att du kan göra några ändringar eller helt avbryta det.

Medan det inte är så sofistikerat som att återkalla ett e-postmeddelande via Outlook på en Exchange-server, kan det här ge dig lite tid att tänka två gånger om vad du skickar ut och vem du skickar det till.

Har du någonsin skickat ett mail som du önskar att du inte gjorde? Lämna en kommentar nedan och berätta din historia!