Så här tar du bort ett Android SD-kort innan du tar bort det

Nyligen har vi pratat mycket om fördelarna och resonemanget bakom demontering av en extern lagringsenhet eller USB-minne innan du tar bort den. Detsamma gäller för SD-kort som används i Android-telefoner och -tabeller.

När jag först fick en Android-telefon trodde jag att det enda säkra sättet att ta bort SD-kortet var att först stänga av enheten. Men det är inte så, eftersom du vanligtvis bara kan koppla loss den utan problem. Men för att vara på den säkra sidan är det en bra metod att säkert demontera ett SD-kort innan du tar bort det. Den här säkra uppmonteringen hindrar inte bara dig från att förlora data, men det låter dig också koppla bort SD-kortet utan att fysiskt ta bort det om du någonsin behöver det.

Obs! Den här handledningen skrevs med Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich (ICS). Menyalternativen varierar beroende på vilken version av Android du kör.

Säker demontera SD-kort i Android

Öppna startmenyn på din enhet på startskärmen. Den här menyn kan också nås från applådan genom att öppna appen "Inställningar".

Inom Inställningar trycker du på knappen Lagring.

Bläddra ner på skärmen Förvaring, och nära botten hittar du det vi letar efter. Tryck på knappen Unmount SD Card. Och tryck sedan på OK för att bekräfta i popup-fönstret som visas.

SD-kortet avmonteras, och en meddelande kommer att visas som säger att "SD-kort är säkert att ta bort. Du kan säkert ta bort SD-kort. "Du kan nu dra ut det ur telefonen eller surfplattan och riskerar inte att förlora data. Enheten kommer också att sluta skanna SD-kortet, och du behöver inte oroa dig för att systemet kommer åt det, även om du inte har kopplat bort det ännu.

Om du senare vill montera SD-kortet igen finns det två sätt att göra det. Den första är bara för att fysiskt ta bort den och sedan sätta in den igen. Å andra sidan innebär det att du går tillbaka till Lagring >> Inställningar och använder knappen Mount som bara kommer att visas när kortet är avmonterat.