Så här ställer du in en privat familj WordPress Blog

Om du vill köra en privat vän och familj webbplats, titta inte längre! John Kolbert gjorde bara alla en HUGE tjänst genom att släppa WordPress Plugin Absolute Privacy.

Liksom John har jag kört en "Privat" familjeblogg för vänner och släktingar som jag säkrade med ett mindre än elegant webbplatsslösenord via en .htaccess-fil. Jag var aldrig riktigt nöjd med den här lösningen, eftersom ibland personer som jag inte visste hade lösenordet (plus några personer glömde alltid lösenordet som resulterade i ett telefonsamtal.)

John's Plugin Absolute Privacy tar en vanlig WordPress Blog och omvandlar den till ett lösenordsskyddad inbjudan endast Blog / Website. Alla funktioner som jag har väntat på har inkluderats:

  • Användare måste registrera och godkännas innan du visar din webbplats (konfigurerbar)
  • Tvinga registranter att ange för- och efternamn
  • Få mailad varje gång ett godkännande väntar (med en länk för snabb godkännande)
  • Låt registranter välja sina lösenord
  • Automatiskt lösenordsåterställning för mindre än briljanta familjemedlemmar
  • Perfekt för familjebloggar, personliga platser och privata samhällen!

Som ovanstående förklarar processen är processen väldigt enkel. När du har installerat plugin-modulen och aktiverat den, gå helt enkelt till menyn Alternativ och kolla endast kontrollpanelen för medlemmar:

Vid denna tidpunkt måste webbplatsen kräva att användarna loggar in innan de får tillgång till din webbplats.

Om du vill kontrollera om någon användare väntar på att bli godkänd (förutom punkten får du ett mail) klicka bara på Användare -> Måttliga användare

MYCKET ren, slät, död enkel och bäst av allt MYCKET GROOVY! Om du vill köra en privat familj ENDAST blogg är det här plugin-programmet. Fortsätt och ta en kopia från den officiella WordPress Download Location.