Så här återställer du Windows 10-skärmdumpräknaren

Jag tar många skärmdumpar på mina Windows 10 PC och Surface RT-system. Som standard läggs numret på varje steg i följd. Efter ett tag vill jag återställa det så att jag kan hålla koll på mina bilder. Det finns ingen funktion att återställa räkningen i användargränssnittet, men det kan göras med en snabb tweak av registret.

Obs! Det här fungerar med Windows 8.1, RT och Windows 10

Standard Skärmdump Count

Här är en titt på min Bilder-mapp efter att ha tagit skärmdumpar under de senaste veckorna på min Surface Pro och RT (ja jag har fortfarande en RT-enhet). Lägg märke till att de alla numreras i sekventiell ordning med det generiska namnet Skärmdump och numret inom parentes.

Även efter att du raderat alla skärmdumpar, kommer du inte att återställa räknenumret när du tar en ny. Det kommer bara fortsätta där det slutade.

Återställ Skärmdump Count

Använd tangentbordets genväg Windows Key + R för att hämta dialogrutan Kör och skriv: regedit och tryck Enter eller klicka på OK.

Nu i Registerredigeraren navigerar till följande sökväg:

  • HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Currentversion \ Explorer

Nu i den högra rutan dubbelklickar du på ScreenshotIndex och ändrar decimalvärdet till 1 och klickar på OK. Stäng av Registerredigeraren.

Nu när du tar en ny skärmdump, titta på Mina bilder> Skärmdumpar, och du får se de nya skotten börjar med (1), (2) och så vidare. Skärmdumpar som du tog innan du gjorde registret tweak kommer fortfarande att vara samma nummer där du slutade.

Varje gång du vill återställa räkningen kan du gå in i registret igen. Eller för att göra det enklare, ladda bara den här .bat-filen. Spara det på ett bekvämt ställe på din enhet, högerklicka och välj Kör som administratör. Det tar bara en sekund, och det återställer skärmbilden räkningen tillbaka till 1.