Hur tillförlitlig historikverktyg hjälper till att diagnostisera Windows 7-problem

Om du använder Windows 7 och det finns ett kroniskt problem, och du inte vet hur eller när det startade, behöver du inte bara " leva med det ." Med hjälp av verktyget Reliability History kan du gå tillbaka i tiden och ta reda på när problemet startade, och troligen hjälper det dig att lösa det!

Hur får man reda på när ett Windows 7-fel startade först

1. KlickaWindows Start-menyn Orb och skriv sedan in tillförlitlighet och tryck på Enter .

2. Den här delen kan ta ett tag. Bläddra igenom systemhistoriken Klicka på olika datum. Titta mestadels för röda X ikoner och gul! ikoner. Du kan också växla till veckans vy för att påskynda processen.

3. När du klickar på ett enskilt datum kommer det att visa alla händelser från den dagen. Varningar och kritiska meddelanden är problematiska, medan Informationshändelser är vanligtvis goda nyheter.

Genom att använda just dessa data kan vi ta reda på när ett problem startade, och kanske till och med orsaken. Men vad händer om du inte är säker på vad några av dessa fel är?

Så här gör du-shift Felsöka pålitlighetsfel

4. När du högerklickar ett meddelande kan du vanligtvis göra en eller två saker. Kontrollera efter en lösning eller Visa tekniska detaljer .

5. Om du klickar Kontrollera en lösning och du har en aktiv Internetanslutning, kommer Windows 7 att ansluta och leta efter en åtgärd. Det fungerar dock bara cirka 50% av tiden, och du får bara ett meddelande som säger att Microsoft för närvarande undersöker problemet.

6. Om du klickade på Visa tekniska detaljer så kommer du till ett fönster med just det. Bland de förvrängda hex-data visas en status eller felkod i slutet. Kopiera den.

När du har felkoden bör den hjälpa dig att relatera ditt problem till andra användare som upplever samma problem. När Microsoft säger att de " undersöker problemet " betyder det bara att de (1) inte gör någonting eller (2) jämför felkoder mellan olika användare. Genom att använda det här verktyget i kombination med Windows 7 kan Problemsteg Recorder hjälpa till med din teknisk support kille.