Så här optimerar du Evernote-prestanda genom att använda Debug-menyn

När du är en hardcore Evernote-strömanvändare kan prestanda i appen börja sakta efter att du har några tusen anteckningar under ditt bälte. På den tiden skulle jag kalla dig en Evernote-mästare och böja framför din fantastiska klippningsförmåga. Men för att vara en Evernote Ninja behöver du inte bara färdigheter, men hastighet. Låt oss optimera Evernote och få tillbaka ditt spår med hjälp av ett trick från Evernote Debug Menu!

Steg 1

Det här är ganska enkelt, gå ut ur något Evernote-fönster som körs, du borde kunna komma åt felsökningsmenyn med hjälp av ett körkommando. Du kan trycka på Winkey + R för att öppna dialogrutan för körning, eller bara använda startmenyns sökrutan. Skriv in följande textrad i rutan och tryck på Enter.

evernote / debugmenu

Steg 2

Evernote ska nu ha en ny [Debug] -meny till höger om varmenyn normalt finns. Härifrån kan du optimera databasen eller återskapa notbilder . Optimering av databasen borde förbättra prestanda, och återskapande notbilder bör fixa eventuella anteckningar du har med konstiga eller saknade ikoner.

Varning: Undvik att klicka på Walk Message Boxes, det visar bara alla dialogrutor som är möjliga inom Evernote.

Steg 3

Vänta på att databasen optimeras, och ju fler anteckningar du har desto längre tid tar det. Försök att planera att göra runt en tid då du inte behöver använda Evernote, eftersom det kan gå i bakgrunden, men Evernote kommer för tillfället att vara oanvändbar.

Gjort!

Evernote borde nu ha något förbättrad prestanda, och förhoppningsvis är alla ikoner som saknas eller bugged noteras fixade.

Tack för att detta tips går till Matthew Guay över på Techinch som grävde upp den här lilla nuggeten från Evernote Forum. Mycket tack killar!