Hur man förlorar ansikte med Google Picasa: Bokstavligen!

Låt oss få rätt till det. Google Picasa webbalbum skrämmer mig ... mycket.

Innan jag förklarar, borde du antagligen bli bekväm och ta en kopp kaffe. Jag har tänkt på detta i flera månader nu och med utgivandet av Picasa för MAC; Jag tycker att det är dags att sitta ner och få mina tankar på platsen.

Först vill jag att alla ska veta att jag är en stor fan av Google Picasa och till och med Picasa webbalbum ( särskilt med de senaste säkerhetsuppdateringarna för Picasa Web Albums. ) Trots det gynnsamma förordet finns det två stora problem jag ska prata om idag.

  1. Picasa Namn Taggar
  2. Googles användaravtal

Picasa Web Albums Namn Taggar

Funktionen Picasa Namn Taggar meddelades med utgåvan av Picasa 3.0. Namnetiketter (om du väljer Inställningar - Klicka på Inställningar, Slå namnetiketter PÅ ) hjälper dig med Att märka personer i dina foton. Det använder en ansiktsigenkänningsteknik för att gruppera foton / ansikten tillsammans så att du snabbt kan lägga till ett namn på ansikten. När alla FACES eller PEOPLE taggats kan du enkelt bläddra i dina bilder med namnetiketterna. Jag gjorde lite test, och tekniken fungerar otroligt bra. Lite för väl faktiskt ... Och det var då tanken slog mig:

"Google indexerar mänskliga rasen ett ansikte i taget!"

Ja jag vet. Du måste "OPT IN" för att aktivera Namnetiketter. Höger? Tja, inte exakt. Även om du inte använder tjänsten och taggar dig själv kan andra människor märka ditt ansikte utan att du ens vet det (särskilt om de gör albumet olistat eller inloggat). Och det är när du förlorar ditt ansikte ... Efter ÅR av att stanna utanför nätet, ingen (som jag vet) hade biometri av mig i en databas; Finger Prints, DNA, etc. Det är tills en Un-Groovy någon, bestämde sig för att ladda upp mitt foto till Google Web Albums och Tag mitt ansikte.

Googles användaravtal (NOT GROOVY)

"Så vad säger du?" Google upprepar över och över igen skulle de aldrig göra någonting med dina namn taggdata. "Verkligen? Har du läst Picasa webbalbums användaravtal? Eller har du läst "GOOGLE" användaravtalet som gäller allt från Google Sök till GMAIL till Google Apps?

Du kommer att vilja läsa avsnitt 11 i avtalet. men här är en "Cut and Paste" från 01/12/2009:

11. Innehållslicens från dig

11.1 Du behåller upphovsrätt och andra rättigheter du redan har i Innehåll som du skickar in, publicerar eller visar på Tjänsterna. Genom att skicka in, publicera eller visa innehållet ger du Google en evig, oåterkallelig, världsomspännande, royaltyfri och icke-exklusiv licens att reproducera, anpassa, modifiera, översätta, publicera, offentligt utföra, offentligt visa och distribuera innehåll som du skickar in, publicerar eller visar på Tjänsterna. Denna licens har endast till syfte att göra det möjligt för Google att visa, distribuera och marknadsföra Tjänsterna och kan återkallas för vissa Tjänster enligt definitionen i de ytterligare villkoren för dessa tjänster.

11.2 Du godkänner att denna licens innehåller en rättighet för Google att göra sådant innehåll tillgängligt för andra företag, organisationer eller personer med vilka Google har relationer för tillhandahållande av syndikerade tjänster och att använda sådant innehåll i samband med tillhandahållandet av dessa tjänster.

11.3 Du förstår att Google, genom att utföra de tekniska stegen som krävs för att tillhandahålla Tjänsterna till våra användare, kan (a) överföra eller distribuera ditt innehåll över olika offentliga nätverk och i olika medier, och (b) göra sådana ändringar i ditt innehåll som är nödvändiga för att anpassa och anpassa det innehållet till de tekniska kraven för att ansluta nätverk, enheter, tjänster eller media. Du godkänner att denna licens ska tillåta Google att vidta dessa åtgärder.

11.4 Du bekräftar och garanterar för Google att du har alla rättigheter, makt och myndighet som är nödvändiga för att bevilja ovanstående licens.

Obs! Google Chrome är undantaget från denna regel, men när Google först släppte Chrome tillbaka i september, innehöll EULA samma språk som Googles villkor. Jag skrev om det här men tog bort artikeln när registret slog mig till det;)

Nu ... Jag är ingen advokat, men punkt 11.1 ger ganska mycket bort gården inklusive användningen av mitt FACE som används av NAME TAGS-funktionen, för att inte tala om min Gmail-inkorg och hela min sökhistorik under de senaste åren ( inklusive alla annan Google-app som jag kanske har använt. )

Så, med ALLA dessa data - Min FACE, Min e-post, Min kalender, min sökhistorik, (och allt annat jag inte tänker på som Google Analytics ...) - vad kan GOOGLE / hacker göra med dessa data? Eller vad kan regeringen göra som kan döma / hacka in och ta sådana uppgifter? Vad kan de få av det? Tja, några saker kommer att komma ihåg, bara att begränsa frågan till Google Web Albums :

  • Vem var jag med i bilderna? (Andra märkta ansikten)
  • Vart var jag? (GeoTag gick in manuellt med Picasa eller drogs från EXIF ​​/ IPTC-data eller landmärken)
  • När var fotot taget? (EXIF / IPTC data)
  • Skulle jag ha på mig Jacket jag sökte på Google.com och köpt på Amazon (ABC-återförsäljare använder Google Analytics ...? Ledsen kunde inte motstå)

Skrämmande är det inte? Tänk på det. Har du blivit indexerad än? Hur mycket av ditt liv har indexerats?

Den goda nyheten är GOOGLE är inte ont !!! Åtminstone tror jag inte "de är". Med all den information de har på ALLA i världen, hoppas jag säkert att jag har rätt ...