Så här aktiverar du flera bakgrundsbilder i Android

Android OS är känt för olika sätt man kan anpassa hemskärmar, lägga till widgets och tweak alla visuella komponenter i användargränssnittet. En av dessa tweaks inkluderar att ha en annan bakgrundsbild för varje startskärm. Detta gäller om du använder två eller flera hemskärmar för din enhet. Med en ny app från Go Devs gör Go Multiple Wallpaper detta super enkelt och snabbt.

Först måste du ladda ner Go Multiple Wallpaper app från Play Store. Observera att detta fungerar för alla startprogram, och du behöver inte installera GoLauncher EX för att den ska fungera.

Gå sedan till startprogrammets inställningar för att ändra bakgrunden. Detta steg varierar med olika launchers.

Om du använder Go Launcher EX kan du trycka och hålla ner mitten på startskärmen och du ska få en menyrade längst ner. Välj Bakgrund.

Härifrån väljer du ikonen för Go Multiple Wallpaper. På nästa skärm väljer du en bild för varje hemskärm. Du kan välja mellan inbyggda bilder eller lägga till dem från ditt galleri. Om du har sju hemskärmar låter appen lägga till upp till sju bilder. I exemplet nedan har jag tre hemskärmar.

När du är klar visas bilderna på den övre delen av sidan. För att omordna dem, håll ner en bild och dra den till önskad plats. Om du vill radera en bild trycker du på minusikonen längst upp till höger på bildminnebilden. När du är redo att ändra bilderna trycker du på Använd.

För andra launchers, gå till menyn, välj att ändra tapet och välj sedan Live Wallpaper. Gå flera bakgrundsbilder bör finnas på listan - tryck på den och följ samma anvisningar som ovan angivna.

Resultatet är en skiftande bild när du sveper genom hemskärmar. Övergångar görs vackert, och bilder verkar vara milda nog att blanda med något lanserat tema. Om du vill maximera dina bilder och inte bara kan välja en, är den här appen en välkommen lösning.