Så här anpassar du Skicka till menyn i Windows 10

Windows 10 är ett modernt operativsystem som fortsätter att utvecklas regelbundet med nya funktioner. Naturligtvis finns det fortfarande några av samma funktioner som har funnits i åratal. Ett bra exempel är kontextmenyn Skicka till.

Det är menyn du får om du högerklickar på en dokument, ett foto eller ett annat objekt och ger dig alternativ på var du ska skicka den.

Ta bort eller lägg till platser

Som jag nämnde i intro är Windows 10 ett modernt operativsystem för 2016, men det har fortfarande några äldre funktioner som har varit en del av Windows i flera år. Högerklicka till exempel på ett dokument och du hittar några äldre artiklar i kategorin Skicka till - Fax Mottagare är den mest uppenbara.

Jag är säker på att det finns företag där ute som fortfarande behöver använda faxalternativet, men för den genomsnittliga hemanvändaren, inte så mycket.

För att radera eller lägga till platser, tryck Windows Key + R och skriv: shell: sendto och tryck Enter.

SendTo-mappen öppnas och här kan du radera platser som du aldrig skulle använda och lägga till mer moderna platser. För att bli av med ett ställe, högerklicka och klicka på Ta bort.

För att lägga till en plats, dra bara genväg till mappen SentTo. I skärmdumpen nedan drar jag en OneDrive-genväg över.

I exemplet nedan tog jag bort faxmottagare, mailmottagare och dokument. Sedan lade jag till OneDrive, Slack och ett par nätverksmappar.

Se Utökad Skicka till Meny

Här är ett annat coolt tips att prova. Håll ned Shift-tangenten medan du högerklickar på ett dokument eller en annan fil och välj Skickat till . Den här gången ser du mycket fler platser, kanske platser i Windows 10 som du inte visste existerade. Det lägger till flera av standardobjekten i mappen Användare på din systemdrivenhet.

Du ser också Kopiera som sökväg på snabbmenyn precis ovanför Skicka till . Det är ett annat bra tips, och du kan läsa mer om hur du använder den i vår artikel: Så här kopierar du en fil eller mappväg till Urklipp i Windows.

Summering

Liksom dessa Windows UI-funktioner är möjligheten att anpassa menyn Skickad till ingenting nytt, och du kan också göra det i tidigare versioner av Windows. För mer om det, kanske du vill kolla in våra följande artiklar.

  • Lägg till Google Drive för att skicka till menyn i Windows
  • Så här lägger du till OneDrive till Windows Send to Menu (fungerar för Windows 7 och senare)