Hur man anpassar annonser från Google eller Opt-Out helt

Även om Google är främst ett sökföretag med några mindre spelningar på sidan, kommer dess primära kassaflöde från dess Advertising-verksamhet (Adsense / Adwords). Ett sätt på vilket Google gör annonserna så effektiva är att skräddarsy dem baserat på dina google-sökningar, webbplatser du har besökt tidigare och innehåll på webbplatsen du besöker i realtid. Nu vet jag vad du tänker ...

Va? Du menar att Google spårar mig?

Bra snällt ... Sättet fungerar när som helst du besöker en Google-egenskap eller en sida som kör Google-annonser, kommer Google att skicka dig en cookie som de använder för att hålla flikar över de aktiviteter som jag nämnde tidigare. De förklarar det mesta i sin policy för integritet och användarvillkor. Tidigare Jag sa till dig hur du avstänger från Google spårning men nyligen hittade jag en annan webbplats som inte bara låter dig välja bort från annonsspårningssystemet men det visar också de olika kategorierna Google har placerat dig i.

Från sidan kan du lägga till eller ta bort kategorier eller klicka på knappen Välj bort om du inte vill att Google spårar dig och visar dina annonser baserat på dina intressen och demografi.

Om du vill visa mer information om Googles annonseringsspårningspraxis, besök Googles annonsering "om" -sida. Egentligen finns det inget att bli upphetsad över att det är ganska stort sett varje webbplats på nätet använder cookies för att spåra besökarnas rörelser. Skillnaden med Google är att de faktiskt gör något intressant med den data.