Så här ansluter du ditt Facebook-konto i Outlook 2013

Facebook är en viktig del av alles dagliga rutin, och det är också Outlook på kontoret. Så varför inte kombinera de två? Outlook 2013 gör att du enkelt kan lägga till ditt Facebook-konto och använda ditt konto medan du kontrollerar din e-post hela dagen.

Obs! Du kan ansluta Facebook med Outlook 2010 också, men det krävs att du installerar verktyget Outlook Social Connector, det är inte integrerat i det.

Så här ställer du in Facebook i Outlook 2013

Öppna Outlook 2013 och klicka på Arkiv och under Konto och Sociala nätverksinställningar, klicka på Kontoinställningar och välj Sociala nätverkskonto.

Alternativt kan du klicka på fliken Personer längst ner och klicka på Anslut till ett socialt nätverk.

Ett nytt välkomstfönster öppnas som introducerar dig till tjänsten, klicka på Nästa.

Som standard kan Outlook 2013 ansluta till Facebook och LinkedIn-konton. Kontrollera Facebook och ange ditt användarnamn och lösenord. Klicka sedan på Anslut.

Du får ett bekräftelsemeddelande när anslutningen är klar. Den uppdaterar automatiskt kontaktbilderna och detaljerna för de personer du har kontakt med på Facebook.

Nu kan du se din väns aktivitet direkt i Outlook 2013. Om du vill kontrollera den senaste aktiviteten väljer du personens namn och klickar på Vad är nytt.

Och den visar den senaste aktiviteten för den valda kontakten.

Du kan även skicka e-post till din Facebook-kontakt från Outlook genom att klicka på ikonen för nya mail.

När som helst, om du vill radera kontot, bara upprepa det första steget och ta bort kontot.

Vad tycker du om att du enkelt kan koppla ditt Facebook-konto med Outlook? Lämna en kommentar och meddela oss!