Så säkerhetskopierar och återställer Office 2010-band anpassningar

Vi har pratat om att anpassa Office 2010-bandet före. Den här gången kommer vi att titta på att spara de anpassningar för säkerhetskopiering eller överföra till en annan dator. Det tar bara några steg, låt oss komma igång!

Så här säkerhetskopierar du Office 2010-bandet

Steg 1

I varje Office 2010-applikation, (Word, Excel, Powerpoint ...) Klicka på filbandet och välj alternativ .

Steg 2

I alternativfönstret som visas, klicka på fliken Anpassa band . Klicka på knappen Importera / Exportera på den högra rutan och välj Exportera alla anpassningar.

Steg 3

Välj en plats som du vill spara säkerhetskopieringsmappen till. Standardnamnet för säkerhetskopieringsfilen är Outlook Anpassningar (olkexplorer) .exportedUI men du kan byta namn på det du vill ha.

När du har sparat är du klar! Dina anpassade band och snabbåtkomststänger säkerhetskopieras nu.

Hur återställer du Office 2010-bandet

Observera att denna process kommer att ersätta alla nuvarande band och snabbåtkomstpunkter.

Steg 1

Som vi gjorde ovan med säkerhetskopiering, gå till alternativmenyn i din Office 2010-applikation. En gång där Klicka på fliken Anpassa band, nu Klicka på knappen Importera / Exportera och välj Importera anpassningsfil .

Steg 2

Bläddra till platsen för den säkerhetskopierade .exportedUI- filen och välj Öppna .

Steg 3

En bekräftelsestid visas. Klicka på Ja.

Helt klar!

Slutsats

Processen med att säkerhetskopiera dina anpassningar är ett enkelt och snabbt. Detta kommer att vara till nytta om du formaterar eller byter mellan flera datorer och du vill duplicera ditt gränssnitt. Var bara försiktig när du laddar säkerhetskopiorna eftersom det kommer att skriva över alla nuvarande inställningar!