groovyWeek - Apple, Steve Jobs avgår utgåva

Mycket har hänt för tech världen under den senaste veckan, särskilt på Apple. Steve Jobs har fungerat som VD för Apple sedan 1997, men nu efter år av service överlämnar han regimerna till någon annan. Men, trots Jobs meddelande, sänker Apple inte en bit.

Steve Jobs avgångsbrev

På onsdagen skickade Steve Jobs ut detta avgång senare och gick ner till en styrelseposition:

Till Apple-styrelsen och Apple-gemenskapen:

Jag har alltid sagt om det någonsin kom en dag när jag inte längre kunde uppfylla mina skyldigheter och förväntningar som Apples VD, skulle jag vara den första att låta dig veta. Tyvärr har den dagen kommit.

Jag härmed härmed som VD för Apple. Jag skulle vilja, om styrelsen anser det lämpligt, fungera som styrelsens ordförande, direktör och Apple-anställd.

När det gäller min efterträdare rekommenderar jag starkt att vi genomför vår successionsplan och heter Tim Cook som VD för Apple.

Jag tror att Apples ljusaste och mest innovativa dagar är före det. Och jag ser fram emot att se och bidra till framgången i en ny roll.

Jag har gjort några av de bästa vännerna i mitt liv på Apple, och jag tackar er alla för många år att kunna arbeta tillsammans med dig.

Steve

Efterträdarens löner

Apple gick igenom planen och gjorde Tim Cook till ny VD. Vid jobbet fick Cook 1 miljoner bonusaktier. Totalt värt? $ 383, 000, 000 till löpande priser. Han kommer emellertid inte att kunna betala ut någon av den till augusti 2016; då blir 50% av den och den andra hälften år 2021. Så, om Cook vill ta in pengar på de överflödiga bonusandelarna, måste han hålla Apple överflödig under de kommande 10 åren, en prestation som kan vara svårare än det låter nu att de legendariska jobben inte längre ligger bakom ratten.

Den nya frågan om allas sinnen är hur mycket kock kommer att betalas för sin nya ställning som VD. Förra året träffades Cook med en lön på 800 000 dollar, en bonus på 5 miljoner dollar och aktieoptioner uppgick till 52 miljoner dollar. Som jämförelse tog tidigare vd Steve Jobs hem en lön på 1 dollar.

iTunes erbjuder inte längre uthyrningsservice för tv-program

Om du får din tv-fix via Apple iTunes Store, kommer du att märka att hyrningsknappen inte längre är tillgänglig. Trots ett år av grävande nätverk och studior för att göra hyror tillgängliga - och lägre priser - har Apple bara inte den framgång som krävs för att hålla hyresprogrammet flytande. I ett uttalande av Tom Neumayer sade Apple att problemet med "" iTunes-kunder har visat att de överväldigt föredrar att köpa tv-program. "Tänk på att filmer fortfarande har uthyrningsstatus, denna ändring gäller endast tv-serier.

Apple Beefing Up Security genom att hyra Notorisk IPhone Jailbreaker

När Nicholas Allegra först började jailbreaking iPhones, hade han säkert inte sina synpunkter på att arbeta för företaget. Nu, flera år senare, har hans alias Comex, på jailbreakme.com och Twitter, ökat som en ledare i jailbreaking arena. Apple har, istället för att förfölja hackare med en Sony-esq fiasko, erbjudit Comex ett jobb; Han accepterade och han börjar nästa vecka, som praktikant.

Samtidigt tar patentkriget på sig

Samsung och Apple har varit i varandras halsar i rättssalen nu för en tid. Fredag ​​har Apple vunnit en förfrågan till en snabbare rättegång om copycat fordringar mot 3 av Samsungs telefoner - inklusive Galaxy Tab 10.1. Samsung ville fördröja och ursprungligen ställa in startdatumet till mars 2013, men Apple kämpade för en snabbare rättegång och hade det stött upp till 30 juli 2012. Vi måste vänta till nästa sommar för att ta reda på vad som faktiskt händer med dessa fall i domstol, men under tiden kommer Apple att fortsätta att peka fingrarna medan Samsung ger stadig konkurrens.