Google TV-lansering idag

I början av våren Google tillkännagav kort en spännande skapelse var i verk, Google TV. Sedan dess har de gjort några riktiga framsteg, och den här veckan har de bara satt upp sin nya hemsida, blogg och en snyggvideo av tjänsten. Idag släpper de den första av enheterna som låter din TV ansluta till tjänsten.

Ny webbplats med en groovy logo

Första på listan är deras nya hemsida, google.com/tv. Webbplatsen är snygg och går djupt och pratar om alla funktioner och program för den nya tjänsten. Bortsett från det har Google parat sig med några stora namn i tv-sändningar som TNT, TBS, Cartoon Network, NBC, CNN, NBA och HBO för att erbjuda on-demand-shower. Wow, det var mycket akronymer.

Det finns verkligen alltför många funktioner att prata om dem alla, men den första som verkligen stod ut för mig var något ganska innovativt. Google lanserar en app för både iPhone och Android som gör din smartphone till en Google TV-fjärrkontroll . Även om det inte är en uppfinning, är det det bästa som har kommit in i världen sedan skivat bröd, eller till och med Bacconaise. Inte längre förlora fjärrkontrollen i soffans kuddar, det är på din telefon!

Nyheter och förhandsgranska video

Om du vill följa Google TV- nyheter har Google lanserat sin nya Google TV-blogg på blogspot. Jag förväntar mig att den kommer att dyka upp på Google Analytics-aggregatets Google Analytics snart tillräckligt. Bloggen har bara ett inlägg hittills, men du kan prenumerera på sin RSS för att hålla dig uppdaterad med alla sina lagmeddelanden.

För att gå med lanseringen av webbplatsen och bloggen har de också släppt en ny video som beskriver hur Android Apps ska fungera med Google TV. Här är snuskiggen:
">
Det här låter väldigt groovy, men vad tar det för att få allt detta? Eller med andra ord ...

Vad behöver jag använda Google TV?

Oroa dig inte, du behöver inte köpa en ny TV. Men om du är på marknaden för en har Samsung utvecklat en rad "smarta TV-apparater" som har inbyggd hårdvara som kan stödja Google TV-plattformen. Förvänta dig inte att sakerna är billiga!

De flesta kommer att välja att få tag i Logitech Revue-rutan, utformad speciellt för Google TV. Lådan kommer att ansluta till din TV via en HDMI-port och kräver endast ström och en internetanslutning för att fungera. Vi tror att den här tiden kommer att fungera via WiFi. Rykten om prissättning säger att det kommer att kosta en liten bit av förändring på cirka $ 200- $ 300.

Apparaten har inte gått på försäljning ännu, Logitech revue boxen är planerad att starta idag (10/6/2010) klockan 3:00 EST. Samsungs InternetTV-serie är planerad till lansering den 12 oktober 2010.

Är detta slutet på kabel-TV-abonnemang?

Inte riktigt än, för att komma åt de vanliga "kabel-tv" kanalerna behöver du fortfarande en kabel / satellit-anslutning ansluten till din Google TV-box. Men det är en början, med bara en internetanslutning kommer du fortfarande ha tillgång till Hulu, YouTube och alla andra online-sändningar. Google har också sagt att tjänsten är ledig och kommer att vara annonsfri för det första året, men jag är verkligen nyfiken på att se hur de kommer att implementera annonser efter det året är uppe. Nu när Google TV är på marknaden, är kabel-tv-anslutningsdagarna säkert numrerade.

Vad tycker du om Google TV? Ser du på TV eller streamar du alla dina shower och filmer från internet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.