Google säkrar ett annat år i Kina med kompromiss ...

Kom ihåg cyberhackattacket mot Google och andra amerikanska företag tillbaka i januari? Det är inte nödvändigtvis när alla problem har börjat, men det är när Google bestämde sig för att dra ut ur Kina kan vara ett smart alternativ. När du kombinerar det med det ökade trycket från den kinesiska regeringen mot Googles oförfilterade sökresultat verkade det som att Googles kinesiska framtid blev äventyrad ( så att säga ).

I fredags, trots problem och oro, beviljade den kinesiska regeringen i Peking Google en förnyelse för sitt licensinnehav för Internetinnehåll. Kina är för närvarande världens största inre marknad för internetanvändare på grund av sin överväldigande befolkning. Utan licens skulle Google inte längre kunna fungera i Kina, så det är en ganska stor affär.

Den senaste konflikten var över Googles beslut att upphöra med att censurera sökresultaten - enligt den kinesiska regeringens krav. Varför gjorde Google detta drag? Snälla, Google är proffsfriheten, och jag tror att de bara är sjuka i Kina och försöker reglera Internet och berätta för dem hur man gör affärer. Enligt Wikipedia är censuren på plats liknar en blindfoldad person som kastar dart på ett spinnbräda med en lista över "potentiella hot" -webbplatser på den. Inte alla webbplatser förblir blockerade; vissa är obegränsad eller blockerad i infall av en högst upp statlig tjänsteman som kanske har en positiv historia om sig själv på den.

Kan du tänka dig att försöka hålla kontakten med Internet och censurera det exakt ?? Vi har tillräckligt med tid på jobbet, vilket gör att porrplatserna blockeras. Och vi använder en världsklass Internetkategoriseringsprogramvarusupport för att hjälpa oss!

Hur som helst, för att förnya sin licens i Kina, var Google tvungen att uppfylla de kinesiska regeringens krav och fortsätta att filtrera resultat på deras sida www.gooogle.cn ( Google China ). Som en kompromiss har Google lagt upp en direktlänk till oförfilterade sökresultat på www.google.hk ( Google Hong Kong ).

Är du en Google.hk eller Google.cn? Vi skulle gärna höra lite feedback om vad du tycker om detta pågående drama mellan Kina och Google!