Google Chrome 6, allt du behöver veta

När Chrome först släpptes med Version 1 var det inte mycket att titta på. Nu 2 år och 5 versioner senare är förbättringarna häpnadsväckande. Chrome har verkligen kommit ur träverket som erbjuder stabilitet, prestanda, säkerhet och ett stort antal funktioner. Version 6 är en övergripande förbättring jämfört med alla de saker som vi redan älskade om Chrome, så vad exakt är den här nya versionen packning?

Uppdateringar för användargränssnitt

Chrome 6 har ett nytt utseende, och det kanske inte är stort och märkbart men det finns en hel del små saker och de är värda att räkna.

Den lilla pilknappen " Go" i adressfältet har rostats, och nu finns en stjärna där du snabbt kan markera dina favoritsidor.

Utskriftsval har fixats i Chrome 6 för Windows, vi väntar fortfarande på användargränssnitt för detta i Mac och Linux-versionen.

Kom ihåg den gamla sidan ikonen bredvid skiftnyckeln i verktygsfältet? Det är borta! Alla funktioner som fanns på sidikonten var antingen strömlinjeformade eller flyttade till skiftnyckelmenyn. Okej .. Jag vet att det faktiskt kallas "Anpassa och kontrollera Google Chrome" menyn, men skiftnyckel rullar bara av tungan lite bättre. Med denna förändring har skiftnyckeln själv också blivit strömlinjeformad och är lättare att använda.

Förbättrad synkronisering

Chrome-tillägg har nu möjlighet att synkronisera över flera maskiner . Du behöver aldrig oroa dig för att jaga ner och installera om alla dina favorittillägg någonsin igen, trots hur många olika datorer du kan använda.

Bläddringshistorik för vanliga besökta webbplatser synkroniseras också med cacheminnet på flera datorer. Detta är tänkt att öka sidladdningshastigheten, men hjälper egentligen bara de med en extremt långsam anslutning.

Självklart hade Chrome redan möjlighet att synkronisera dina bokmärken, men nu kommer det också att synkronisera de nya AutoFill-data och andra inställningar.

Autofyll

AutoFill är en funktion som är ny i Chrome, men den har funnits länge i Internet Explorer och Firefox. Chrome kommer att erbjuda att spara alla adresser som du kan ange online formulär, och det kommer även att spara kreditkortsinformation. Naturligtvis frågar du ditt tillstånd innan du gör det och det faktiska kortnumret visar bara de sista 4 siffrorna efter det att det har skrivits in. Det saknas en stor sak, men Chrome har ett enormt personligt säkerhetshål och den här funktionen har bara rippat den lite bredare. Det behöver ett huvudlösenord.

Ökad prestanda

Du såg nog den här. Med varje version av Chrome har Google sakta drivit snabbare och snabbare med deras prestanda. Nedan finns SunSpider och V8 Benchmarks, som båda är baserade på JavaScript. Chrome kan bara vara den snabbaste javascriptbehandlingsbläddraren tillgänglig nu, men det saknar fortfarande några andra funktioner som fullskärms-HTML5-video.

Chrome har ett huvudlösenord?

Lösenordshanteraren och nu ekonomisk AutoFill-information behöver desperat ett "huvudlösenord" för att hålla sakerna säkra för dem som kan ha eller få tillgång till din dator. Men har Google Chrome en? Inte än.

I Googles supportforum har över 1000 personer svarat på det här behovet och jag hoppas verkligen att Google snart kommer att vakna och införliva denna enkla men kraftfulla funktion i minst version 7 i Chrome. Under tiden kommer jag inte att spara mitt kreditkort eller lösenord till Chrome.

Slutsats

Med den nya versionen 6 i Google Chrome har Google verkligen gjort webbläsaren enkel, ren och användarvänlig. Jag kan inte ännu säga att det är "bättre" än Firefox, men det är väl på väg att uppnå rivaliserande status. Obs! Än Chrome används nu av 7, 2% av världsomspännande internetanvändare.