GIF Scrubber låter dig styra animerade GIF-filer i Chrome

Är du redo att bli animerad? Om du är lika stor av ett fan av animerade GIF som jag är, så kan du förmodligen inte vänta! Men vänta, vad står GIF för ändå? Den korta definitionen är att det betyder "grafikutbytesformat". Detta är bara ett enkelt bildformat som introducerades hela vägen tillbaka 1987, och det har inte förändrats mycket sedan dess. Enligt moderna standarder är GIF föråldrad och oförmögen att innehålla all nödvändig data för högupplösta fotografier. Den används huvudsakligen idag för två saker: logotyper och rörliga bilder.

Och det finns gott om dem på Facebook, Tumblr, Google+ och andra sociala webbplatser beroende på vem du följer. De verkar faktiskt vara ganska återkommande, och de sociala sidorna mättade med dem. Några är roliga, spännande eller bara vanliga. Men jag tar av dig, låt oss ta en titt på den här fina förlängningen.

GIF-skrubber för Chrome

En utvecklare som kallas Twin Gravity skapade en ganska snygg förlängning för Google Chrome som kallas GIF Scrubber. Utvidgningen fungerar genom att installera direkt ovanpå Chrome och lägger sedan till ett alternativ till högreklikkmenyn för alla animerade GIF-filer som du hittar på internet.

När en GIF öppnas i den senaste versionen av tillägget ger du fullständig kontroll över uppspelningen av den. Du kan vända, spela, snabbspola framåt och ändra hastigheten på all uppspelning. Det är i princip som en filmspelare för den animerade bilden.

Explode-knappen separerar ut alla ramar inom GIF om det är något som intresserar dig. Vilket kan det hända om du vill få det perfekt fortfarande från den animerade filen.

GIF Scrubber är en gratis förlängning för Googles Chrome webbläsare. Med tanke på animerade GIF-filer har begränsad användning utanför underhållning, kommer jag att klassificera detta som något som bara är roligt.

Det här är perfekt för att slösa tid som arbete med ... du vet att du hellre skulle göra det än kalkylblad rätt?