Game Maker Händer över verktyg för att skapa dina egna spel

Gamemaker Valve Software, känd för sin online-spelutgivningsplats Damp- och speltitlar som Half-Life, Counter-Strike och Portal, vänder gratis till allmänheten de verktyg som används för att skapa sina 3D-spel.

Efter att ha märkt att många spelare får lika mycket glädje av att ändra spel när de spelar dem, sade Valve onsdag att det hade bestämt sig för att ge spelare alla samma resurser som företaget använder så att alla kan skapa originalspel och animerade filmer. Resurspaketet, kallat Source Filmmaker, låter vem som helst, men speciellt spelare, direkt, animera och spela in egna videor som om de skjuter på plats i ett videospel.

Källa Filmmaker innehåller källspelmotorn. Det innebär att användarna kommer att ha nästan alla delar från ett nyligen ventilerat spel till deras förfogande, inklusive tecken, platser, rekvisita, partiklar, texturer och ljud. Nya tillgångar kan skapas från början med källkods SDK och importerad till ett videoprojekt. Människor kommer då att kunna placera objekt och välja sina kameravinklar som om det var en verklig plats. Belysning och visuella effekter kan justeras på flyg. Teckenpositioner och rörelser kan ändras genom att flytta nyckelpunkter med musen, och det finns ett komplett bibliotek med subtila ansiktsuttryck.

Valve varnade för att när du använder Source Filmmaker är ett enormt steg i hur spel skapas, är det fortfarande ett mycket komplext verktyg med en brant inlärningskurva.

Valve markerade tillkännagivandet av Source Filmmaker med utgåvan av "Meet a Pyro", den sista videon i en serie humoristiska introduktioner till tecknen i Team Fortress 2. Eftersom det här är samma verktyg som företaget brukade göra cirka 50 reklamfilmer För sina spel är företaget utmanande för användarna att överträffa Valves skapande.

Utvecklaren utdelar för närvarande beta-nycklar till Source Filmmaker via den officiella hemsidan, med en fullständig release planerad till senare i år. Den ursprungliga utgåvan kommer endast att innehålla objekt och effekter från Team Fortress 2, men Valve planerar att inkludera fler element i senare utgåvor.

För att se några av möjligheterna med Source Filmmaker, kolla in videon nedan för att se Valve designer och filmare Bay Raitt visar dig grunderna för att skapa en animering.

">