Fredag ​​kul: webbläsare du kanske aldrig hört av

I dagens bredbands- och mobila Internetålder innebär 90% av det arbete du gör på en dator Internet. Detta faktum gör ibland olika webbläsare eftersom det alltid finns en webbläsare som är bättre på en sak och värre mot en annan. När hörs "Browser" eller "Internet" vad tycker du om först? Mitt gissning skulle vara Chrome, Internet Explorer, Opera, Safari eller Firefox. Men vad med de mindre populära webbläsare som inte har användarbasen för att göra ett sådant intryck och nå topp 5? Bara för skojs skull skrev vi upp en groovy Old-School recension av några webbläsare som du aldrig har hört talas om tidigare.

Flock

Det är inte säkert att du inte hört talas om den här webbläsaren. någon Mozilla-fan som håller fast vid den senaste Firefox-nyheten skulle säkert veta om Flock. Flock är en webbläsare som alltid håller hela ditt sociala liv i en liten verktygsfält på sidan av din sida. I stället för att använda separata program eller besöka webbplatserna om och om igen kan du alltid hålla ett öga på ditt online sociala liv när du surfar. Flock är Mozilla Firefox-baserad, så om du är en "Firefoxer" kommer du att finna att det finns liten eller ingen skillnad i resten av Flock-gränssnittet. Sammantaget är Flock en bra webbläsare som har potential att bli en kraftfull och välkänd webbläsare en dag. Här är ett exempel på att surfa på internet medan du håller ögonen på min twitter:

Avant Browser

Nu här är en webbläsare med viss allvarlig potential. Avant är en gammal webbläsare som brukade vara ganska populär tillbaka på dagen. Det största problemet är att det lider av en hemsk och väldigt användarvänlig användargränssnitt och att det ibland kraschar på sidor utan någon anledning alls. Avant erbjuder fortfarande bra ytterligare funktioner, till exempel möjligheten att ladda upp dina bokmärken, lösenord och RSS-flöden online och hantera dem i ditt eget personliga konto. Webbläsaren har även det privata läget, där det delar minimal information om dig och sparar ingen historia - det är som den privata fliken i Opera och Incognito-fönstret i Chrome. Det fungerar bra, och det är ganska groovy. Alla dessa saker är gratis och är faktiskt ganska fantastisk. Nu är det kvar att avgöra varför saker inte fungerade så bra för Avant när det gick med i "Browser Wars".

Netscape Navigator

Okej, så återigen är den här webbläsaren inte så glömd. De flesta kommer säkert att lämna en hemlig plats i sina hjärtan för att komma ihåg Netscape - om det kommer att bli otroligt instabilitet, dåligt stöd eller fruktansvärt felaktig sidvisning, kommer webbläsaren säkert att komma ihåg. SOM ETT SKÄMT. Det behöver du inte säga att om du har använt Netscape, vet du allt om det, men för dig som lägger ögonen på Netscape för första gången, rekommenderar vi dig att hålla sig borta från den här webbläsaren, oavsett vad. Allvarligt laddar det även vår webbsida felaktigt.

DeepNet Explorer

Dyka i! DeepNet Explorer tar saker direkt till mitten av ingenstans - webbläsaren är både bra och dålig, men värst av allt är den baserad på IE8 och IE7. DeepNet levereras med några fina saker som en fullt fungerande RSS-läsare och en utmärkt P2P-tjänst. Vad som hindrade det från att bli framgångsrikt var förmodligen bristen på användarvänlighet och den flammande SLOW-hastigheten där den laddar sidor. Nog sagt.

Maxthon

Nu här är en webbläsare som tycks appellera till mig. Det har en fin look; Det har något som Operas snabbval och det har inga problem att ladda sidor. Det imponerar inte med några ytterligare funktioner eller extrafunktioner, men det fungerar bra och är mycket användarvänligt på grund av dess enkelhet.

Slimbrowser

Nu finns det en webbläsare som förtjänar mycket uppmärksamhet. Det säger sig själv - det är lätt, sexigt och det gör vad det är meningen att göra - surfa på Internet. Du är ganska begränsad när det gäller funktioner, men om du letar efter en snabb och pålitlig webbläsare för din netbook eller en väldigt långsam dator är SlimBrowser ditt nummer 1 val!

Fasa ut

Jag borde inte prata om den här webbläsaren eftersom jag aldrig använt den. Och jag kan inte. Det är oerhört svårt att hitta en fungerande nedladdningslänk, och när jag hittade en efter installationen av PhaseOut sa att det krävs att Flash 5 körs. Ja, tänk dig hur gammal den där är. Lyckligtvis finns det några skärmdumpar runt om i Internet, och bara genom att se det, skulle jag säga att webbläsaren hade bättre utseende än den faktiska funktionaliteten. Första gången jag såg det, trodde jag även att det är en komplicerad hud för Windows Media Player ...

I slutändan misslyckades alla dessa alternativa webbläsare. Det visar bara varför de inte gjorde listan över topp 5, men det var kul att titta på dem och prova dem. Utöver den hemska användargränssnittet och den blandade funktionaliteten hade de inga försonande funktioner. Men hur är det med anständiga alternativa webbläsare, som SlimBrowser? Kanske gjorde de inte det i toppen eftersom även om de var bra fungerande och funktionella, erbjöd de inte något nytt, så det fanns ingen anledning att byta till en annan webbläsare alls. När det gäller mig, efter att ha granskat alla dessa, håller jag fast vid min gamla favoritoperation.

Om du är intresserad av att titta på en webbläsare som inte ens kommit ut än, kanske du vill ta en titt på Förhandsgranskningen av Internet Explorer 9. Ha en bra helg!