Flipboard för Android kan nu vara din

IPhone-greppet på höfthet och exklusivitet har lossnat för sent. First Instagram hoppade äntligen iOS-walled-trädgården och sprintade in i miljontals Android-användare, och nu är en Flipboard APK-fil som roaming den vilda Android-prairie - och vi har skopan på hur man spårar ner den.

Android-versionen av den här nyhetsläsarens nyhetsläsare ska vara exklusiv till den nya Samsung Galaxy S III ett tag, men APK-filen har dykt upp på XDA Developers-forumet och kan laddas ner just nu.

Om du har en gåva som anger precision på pekskärmar med fingertopparna kan du kanske hämta det direkt till din Android-enhet från webbplatsen. Det kan vara lite mindre frustrerande att maila det till dig själv eller använd en cloud storage-tjänst för att få den på din mobila enhet.

När det är där finns det bara filen och kör den för att installera. Du kanske behöver tweak några inställningar för att tillåta installation av APK-filer som inte upphandlas direkt från Google Play-butiken (tidigare kallad Android Market.)

Det verkar som om jag just har hittat en bra anledning att återanvända min Nook Tablet. Under tiden, låt oss veta vad du tycker om Flipboard - kommer det att dominera på Android som det har på iOS?