Flipboard för Android: Hur man minskar användningen av mobila data

Flipboard är ett bra sätt att hålla reda på nyheter och artiklar om de olika ämnena. Och är ett bra alternativ till Google Reader som stänger av. Men vad händer om du märker datanvändningen är för hög på din mobila enhet? Lyckligtvis kan du enkelt minska Flipboards mobila datanvändning.

När Google Reader kallar det slutar har vi frågat dig om de matläsare du planerar att byta till. Medan de flesta av svaren citerade Feedly, nämndes Flipboard också. Och även om du inte byter till den som din RSS-läsare och bara använder den för att hålla dig uppdaterad, kanske du vill veta hur du sänker dataanvändningen.

Minska Flipboard Data Användning

Det är ganska enkelt, faktiskt. Gå först till flipboards inställningsmeny - det är växelsymbolen längst ned till höger på skärmen.

Nu trycker du på Reducera dataanvändning i menyn Inställningar.

Du kan välja om mobildata används i sin helhet, på begäran (bilder laddas endast när de är knackade) eller inte alls, så att Flipboard endast använder Wi-Fi för att ladda ner data. Om du har en mycket begränsad dataplan väljer du den senare.

Nu, om du inte vill äta någon mobil data, men vill ha något att läsa på din pendling, kan du hämta artiklar för offline användning när du är på en Wi-Fi-anslutning. På samma inställningsmeny, leta efter Hämta för offline och markera den. Alla dina källor kommer att uppdateras, och du får saker att läsa.

Det är allt! Ganska enkelt, eller hur?