Redigera Microsoft Office-dokument på din iPad

Office Web Apps har nu beröringsaktiverat stöd för mobil Safari på IOS och IE på Windows 8. Det innebär att du kan redigera dina Office-dokument från din iPad. Du behöver inte vänta på de ryktade Microsoft Office-apperna för att komma till iOS. Du kan arbeta med dina dokument på din iPad eller Windows 8-tablett nu.

Här på min iPad tittade jag på min Windows Live SkyDrive och öppnade ett Office-dokument. Du måste öppna den i Safari och inte SkyDrive-appen för iOS. Om du inte redan har det, klicka sedan på Gå med i Web Apps Preview.

Ditt dokument öppnas i läs endast. För att börja redigera det, tryck på Redigera i webbläsare.

Nu kan du börja redigera ditt dokument.

Att redigera ett dokument via Web Apps på mobil Safari var överraskande enkelt. Det finns gott om plats att välja olika redigeringsfunktioner. Allt är inte hopfällt ihop, så du kommer inte sluta att oavsiktligt starta en meny som du inte behöver.

Office Web Apps är inte lika robusta som skrivbordsversionen, men det finns massor av funktioner för att få grundläggande grunder.

Du kan arbeta på Word, Excel, PowerPoint och OneNote-dokument via Web Apps.

Med Office Web Apps kan du samarbeta på dokument också, precis som med Google Dokument. Nu med touch-stöd behöver du inte vara på din dator för att hoppa in i ett dokument med andra.

Naturligtvis förväntar du dig att Office Web Apps ska fungera med Windows 8-tabletter. Tryck på Redigera dokument och tryck sedan på Redigera i Word Web Apps.

Nu får du webbapplikationsbandet och du kan börja arbeta med ditt dokument.

Du kan starta ett dokument på jobbet i Office 2013, som sparas till SkyDrive som standard, sedan hämta det senare från din iPad eller Windows Phone eller Tablet, jobba vidare med det från din bärbara dator hemma och avsluta det när du kommer till jobbet.

Nu kan du inte berätta för chefen att du inte kunde komma åt ditt dokument för att slutföra den stora rapporten. Microsoft gör det så att du kan komma åt ditt jobb var som helst. Precis vad du ville höra rätt?

">