Dropbox gör inte längre offentliga mappar för nya användare

I veckan genomförde Dropbox äntligen en förändring som meddelades att rulla ut i slutet av juli. Nya användare som registrerar sig för Dropbox kommer inte längre att ha en allmän mapp som standard. Bortsett från bristande användning och några andra orsaker var huvudinitiativet bakom politiska förändringar att Googles sökmotor indexerade några offentliga mappar och gjorde innehållet "riktigt offentligt". Detta resulterade i några olyckliga användare bland de som var slarviga nog att lagra känslig information i den allmänna mappen.

Dropbox är medveten om att många användare är beroende av den allmänna mappen för att driva små webbplatser eller appar. Företaget har också rullat ut ett gemensamt API för utvecklare som arbetar med filer som behöver allmänhetens tillgång. Men trots den nya positionen på Public mappar är det fortfarande möjligt att skapa en via en hemlig länk - som finns här. Öppna den hemliga länken skapar automatiskt en Public-mapp för alla nya konton som skapats efter den 4 oktober 2012. Det går inte att ta bort en allmän mapp

Med denna förändring kommer förnyad uppmuntran för användarna att använda Dropbox nya delningsfunktion, vilket gör att du kan göra en mapp offentligt tillgänglig via en hemlig länk. För att göra det, öppna bara den aktuella mappen, klicka på knappen "Dela länk" längst upp och klicka sedan på "Kopiera länk till den här sidan." Det viktigaste är att den person du skickar den här länken inte behöver synkronisera hela mappen eller filen till sin dator för att kunna använda den - de kan bara hämta den istället.

Samma delningsprocess kan slutföras från Windows för filer i Dropbox-mappen via snabbmenyalternativet Dropbox >> Dela länk.

Dessa "offentliga" länkar kan hanteras från fliken Länkar på Dropbox webbplatsens kontrollpanel. På länksidan visas datumet för varje länk, samt tillåter dig att ta bort det så att filen eller mappen inte längre är tillgänglig för personer med länken.