Blu-ray: Bränn och lagra stora datamappor på skivan

Även om det finns många flash- och externals-enheter tillgängliga, behöver du ibland bränna stora mängder data till en skiva. Så här bränner du data till tomma Blu-ray-skivor.

Självklart behöver du ha en Blu-ray-enhet installerad i din dator. Här bränner jag flera operativsystem och Office ISO-filer till skivan för att dela med en kollega. Det är lättast att sätta alla dina data i en mapp.

Den totala storleken på den här mappen är knappt 12 GB - mycket till stor för en enda DVD.

Placera en blank BD-RE eller BD-RW-skiva i din Blu-ray-brännare. Om du har AutoPlay aktiverat klickar du på Bränn filer till skiva.

Ge skivan en minnesvärd titel och välj Som en USB-flash-enhet eller Med en CD / DVD-spelare - beroende på hur du vill använda den. Klicka på Nästa.

En ballonganmälan dyker upp och låter dig veta att det finns filer som väntar på att bli brända. Klicka på meddelandet.

Om AutoPlay inte kommer upp, dra bara och släpp din mapp till enheten.

Alternativt högerklickar du på mappen och väljer din Blu-ray-enhet från snabbmenyn. I det här fallet är det (D :).

Eftersom jag flyttar mycket data bestämde jag mig för att använda TeraCopy för att flytta filerna till den tomma BD-RE snabbare.

Det är allt som finns där. Håll din skiva på ett säkert ställe för förvaring eller lämna det till din kollega. Den enda varningen är att du behöver en Blu-ray-enhet installerad för att läsa data på skivan.