Arties Magic Pencil - Apples gratis iTunes App of the Week

Den här veckans gratisapp är barnets teckningsspel Artie's Magic Pencil. Normalt är det $ 3, men du kan hämta det gratis från iTunes till torsdag den 1 december.

Vad är det?

Detta spel är bara för barn: vuxna kommer inte att bli underhållna alls. Tyvärr, mamma och pappa! Artie går runt för att hitta sin magiska penna för att spåra former. Spelarna måste vara exakta i ritningen. När ditt barn har ritat figuren kan de sedan färgas in genom att svepa åt vänster och höger. Om de vill blomstra som moln eller blommor, svep bara upp eller ner. Arties Magic Pencil ger roliga ljudeffekter när du sveper i båda riktningarna.

Vem är det bra för?

Målmarknaden är unga barn som tycker om att spåra men inte riktigt på ritningsnivå. Appen har inga ljud- eller textinstruktioner. De kommer att få ganska snabbt att allt de behöver göra är att spåra med fingret. De behöver lite hand / ögonkoordinering. Även som en (rimligen) skicklig vuxen fick jag inte fingerspårningen vid första försöket. Spelarna behöver dra helt raka linjer.

Ska du ladda ner det?

Appen laddar långsamt på min iPhone 5s, men inte oacceptabel. På ca 270 MB är det inte ett stort utrymme hog men det är inte en lätt app. Jag håller den här på alla mina enheter för när de allra unga är antsy och behöver snabb underhållning.