Apple TV 5.1 Programvaruuppdatering Nya funktioner

Apple TV 5.1-programuppdateringen ger inbjudningar till delade fotoströmmar, förbättrade AirPlay-funktioner, växling mellan iTunes-konton, avancerade nätverksalternativ och mer.

Uppdatera Apple TV

Uppdateringen är tillgänglig för andra och tredje generationen av set-top-boxen. Om du aldrig har uppdaterat det tidigare, kolla in den här guiden om hur du uppdaterar din Apple TV.

Jag har en jailbroken Apple TV 2, och såg inte uppdateringen. Om du har jailbroken din Apple TV kanske du inte vill fånga den här uppdateringen, eftersom du måste jailbreak den igen om du vill ha funktioner som XBMC.

Du bör kunna få uppdateringen genom att återställa den till fabriksinställningarna. När du återställer den laddas den nya uppdateringen också.

En annan metod är att uppdatera den via iTunes genom att ansluta den direkt till din Mac eller PC med en microUSB-kabel. Detta är vad jag gjorde för att uppdatera mina.

Om du uppdaterar direkt från enheten, efter att den har installerats, får du en stänkskärm som visar de nya funktionerna. Det listar Hulu Plus som nytt, men det var faktiskt lagt till förra månaden.

Gå till Om sektionen ser du Apple TV Software 5.1 (5201).

Nya programfunktioner

Uppdateringen ger några snygga nya funktioner till bordet. Här är en titt på några av vad du kan förvänta dig att börja med Shared Photo Streams . Den här funktionen introducerades förra veckan i iOS 6 och är nu kompatibel med Apple TV. Detta låter dig dela en Photo Stream med dina kontakter som har ett Apple-ID.

När du har delat ett fotoalbum kommer din kontakt att se en Push Notification på ikonen Photo Stream och de kan gå in och visa den.

Med AirPlay- uppdateringen kan du skicka ljud från Apple TV till AirPlay-aktiverade högtalare, AirPort Express och även andra Apple TV-apparater. Det innehåller också en inställning för att kräva en skärmkod för att använda den.

En annan riktigt cool funktion - redan tillgänglig på Roku - är möjligheten att ordna ikonerna på huvudmenyn. Välj en appikon, håll ned Select-knappen på fjärrkontrollen tills ikonen vinklar och flytta den. Tryck sedan på knappen Välj igen. Du kan dock inte flytta den översta raden av iTunes-ikoner.

">

Nya skärmsläckare har också lagts till. De inkluderar kaskad, krympande plattor och glidpaneler.

Med iTunes-växling kan du spara flera iTunes-kontoprofiler och växla mellan dem. Detta är användbart för ett hushåll med flera användare.

Trailers har uppdaterats för att inkludera Sök och hitta visa tider på dina lokala teatrar. Om du använder appen Trailers på din iPad, kolla hur du gör dem alltid spela i 1080p HD-upplösning.

Medan Apple tog bort sin YouTube-app i iOS 6 för iPhone, iPad och iPod touch har YouTube inte tagits bort från Apple TV.