Apple ger bort iWork Apps, iMovie och GarageBand för Mac och iOS gratis

Microsoft Office är kungen av produktivitetssatser. Regeringen blir ännu mer överlägsen, eftersom den sträcker sig in i molnet med Office Online och djupt i Apple-territoriet med dess macOS och iOS-versioner av Microsoft Office. Praktiskt taget ingen konkurrent har ett livskraftigt skott när det gäller att eliminera liknande Microsoft Word, Excel, PowerPoint och Outlook, men många har försökt prova.

Från Google Docs och Zoho till LibreOffice och Corels WordPerfect har Microsoft en viss token-konkurrens. Apples svar på produktivitetspaketet är iWork, vilket vi har sett hyped nu och då som en Microsoft Office-mördare. År 2013 började Apple buntas Pages, Numbers och Keynote med nya Mac-datorer för att få mer marknadsandel. Nu tar de det ett steg längre genom att erbjuda iWork-paketet och iLife-paketet gratis till alla MacOS- och iOS-användare.

För mig personligen verkar det inte som allt spännande; kanske är det min bias mot Microsofts faktiska standard. Men om du har en Mac och du inte har gjort betydande investeringar i en Microsoft Office-licens eller en Microsoft Office 365-prenumeration, har du inget att förlora genom att ge Apples iWork ett skott.

Mac-användare kan ladda ner sidor, nummer, Keynote, GarageBand och iMovie gratis

Apple ger inte bara sin produktivitetspaket utan ger också sina livsstilsprogram, iMovie och GarageBand bort. I början av 2000-talet när datorn fortfarande betraktades som navet, blev Apple avundsjuk på industrin för sin iLife-programserie, som inkluderade den nu avvecklade iPhoto (ersatt av foton), iDVD (drabbades av samma öde som intern SuperDrive) och iWeb (RIP, tillsammans med MobileMe).

Microsoft försökte motverka Apples lockande samling av appar med liknande verktyg som först fanns med Windows ME, som Movie Maker. Microsoft fortsatte med att pakka appar som Photo Gallery och DVD Maker med Windows Vista. Windows 7 unbundled dessa appar och gjorde dem till en del av Windows Essential-paketet. I likhet med hur Apples iWork aldrig satte en rimlig tandning i Microsofts marknadsandel, tyckte Windows Live Essentials-buntet om ett litet och lojalt följd men fick aldrig den utbredda kärleken som iLife gjorde. I början av januari 2017 meddelade Microsoft att det upphörde utvecklingen av sviten utan att nämna en ersättare.

Apple fortsätter att utveckla och bunta egna produktivitets- och livsstilsapps för MacOS på nya Mac-datorer. Apparna har genomgått betydande förändringar genom åren, vilket gör dem mycket enklare att använda och lägga till integration med tjänster som iCloud och teknik, såsom kontinuitet på iPhone och iPad.

För användare som inte vill sätta ut kontanterna för ett Office 365-abonnemang och bara behöver grunderna för att förbereda korta eller långa dokument, hantera en budget, är det här en hel del. Och ärligt talat är appen anständiga, kompakta och helt användbara alternativ till Word, Excel och PowerPoint. Keynote har i synnerhet givit PowerPoint en löpning för sina pengar och har fått mycket beröm för sitt sätt att skapa bra presentationer. Så det här är ganska bunt-för att inte tala om att Apple håller appen regelbundet uppdaterad med nya funktioner och funktioner. Om du äger en Mac som kör den senaste versionen av MacOS Sierra, har du inte mycket att förlora. Du kan ladda ner en kopia på följande länkar:

  • sidor
  • Grundton
  • Tal
  • Garage Band
  • iMovie