Apple att erkänna på sin webbplats Samsung kopierade inte iPad

Detta måste bara vara en av de roligaste ögonblicken i patentkrigets historia mellan världens största teknikföretag. En domare i Storbritannien har beställt Apple att offentligt erkänna att Samsung inte ripade iPad.

Men vänta, det blir roligare! Det sätt på vilket Apple måste erkänna att Samsungs Galaxy-tabletter inte bryter mot Apples upphovsrätt är bara otroligt. Apple kommer att behöva mea culpa sig via sin hemsida, samt tidningar och tidskrifter.

Enligt Bloomberg-rapporten beordrade domare Colin Birss att Apple skickade ett meddelande på sin brittiska hemsida, liksom att köpa utrymme i tidningar och tidningar - Financial Times, Daily Mail, Guardian Mobile magazine och T3. I grund och botten beställer Apple Apple någon reklam för Samsung. Och i sex månader också.

Dommer Birss motivation är ännu groovier. Han såg till att alla parter var åtminstone lite förolämpade och i den 9 juli hävdar att folk inte troligt skulle förvirra Samsungs tabletter med iPad. Varför? Tja, för att Samsungs tabletter är "inte så coola".

Nu vet jag inte om dig, men det fick nästan mig att falla av min stol.

Det här är bara en del av det pågående patentkriget mellan världens största företag, och alla verkar vara redo med massor av patent hela tiden som Facebook gjorde det nyligen.