Android Security Roundup: Enkla steg för att hålla din enhet säker

Det är en allmän regel att, som ett operativsystem växer och används av fler personer, gör det också den mängd skadlig kod som skrivs för den. Denna regel gäller verkligen det mobila mobila operativsystemet i världen idag, Android. Här är några enkla steg som du kan använda för att se till att din Android-enhet är säker, både från skadlig kod och från nyfikna ögon.

Installera en säkerhetsapp

Installera en fri säkerhetsapp kan spara dig en hel del huvudvärk. Medan nivån på skyddet beror på funktionerna i appen du väljer att installera, gör det till och med en grundläggande fri som inte alls alls.

Men eftersom vi bara rekommenderar de bästa lösningarna till våra användare, kolla in vilken Vilken Android Säkerhetsapp är den bästa artikeln och ta reda på dig själv.

Installera bara Android Apps från tillförlitliga källor (som regel)

Det finns tillfällen när du behöver installera appar från andra källor än Google Play Butik, men det borde vara undantaget, snarare än regeln. Det finns mycket skadlig kod inbyggd i appar från "andra källor." Så se till att du har alternativet i Inställningar. Så här gör du på äldre Android-enheter.

På nyare Android-enheter som Nexus 7, gå till Inställningar> Personligt> Säkerhet och avmarkera så att installationen kan komma från andra platser än Play Butik.

Ställ in en låsskärm

Att ställa in en låsskärm är ett måste för att se till att någon som är för nyfiken lyckas inte hämta konfidentiell information som du lagrar i din Android-enhet. För äldre versioner av Android kan du ställa in ett skärmlås. För en ny enhet som kör Android Jelly Bean, här är hur du ställer in den. Du kan också låsa upp din enhet med hjälp av ansiktsigenkänningsfunktionen (du har varierande framgångar med den här).

Lösenordsskydda app och andra butiksköp

Om du är mer än en användare av en Android-enhet, särskilt barn, är det en bra idé att lägga till en PIN-kod för appinköp. Eftersom ditt kreditkort är på linjen kan du använda en PIN-kod för inköp från Google Play.

Ställ in flera användarkonton

Om du har mer än en person som använder samma tablett som kör Android 4.2 Jelly Bean, ställer du in flera användarkonton för att hålla allt åtskilt.

Foto säkerhet

Foton kan också säkras mot dem som försöker få sin näsa där den inte hör hemma. Kolla hur du skyddar dina foton och videoklipp på din Android-telefon.

Också, glöm inte att Amazon Kindle Fire and Fire HD körs på Android. Vi har en praktisk guide för att göra det säkert för barn som du definitivt kommer att hitta användbara.