Amazon Instant Video för iPad nu tillgänglig

Igår släppte Apple Amazon Instant Video-appen för iPad. Det låter dig titta på köpta eller hyrda videor från sin växande samling. Om du är en Amazon Prime-medlem kommer du att kunna titta på dess lediga videor gratis.

Amazon Instant Video-appen är för närvarande endast tillgänglig för iPad. När du har hämtat appen måste du logga in med ditt Amazon-kontouppgifter. Då kan du börja bläddra igenom den tillgängliga TV och filmer.

Det låter dig också ladda ner köpta eller hyrda videor från ditt bibliotek för offlinevisning - perfekt för underhållning under flygning eller någonstans finns det ingen WiFi-anslutning. När du lägger till en video i ditt bibliotek visas den på startskärmen.

Tryck på ikonen Bibliotek i nedre vänstra hörnet på startskärmen för att se de videoklipp du har köpt eller hyrt.

Tryck sedan på den show som du vill ladda ner. Klicka sedan på nedåtpilen för att börja ladda ner den till iPad för offlinevisning. Från min testning tar det ganska lång tid att ladda ner stora och HD-videor. Naturligtvis varierar din körsträcka beroende på hastigheten på din WiFi-anslutning. Tryck på alternativknappen för att pausa eller avbryta nedladdningen.

Jag installerade den på den nya iPad (3rd Generation). Gränssnittet och videoklippet ser bra ut och navigering är en flytande upplevelse.

Det låter dig bara bläddra igenom videoklipp som finns i Amazon Prime Instant Video-samlingen. Det är lätt att hitta de videoklipp du kan titta gratis med medlemskap ($ 79, 99 / år).

Det har också AirPlay-kompatibilitet - men det är inte fullt fungerande än. Jag kunde bara få ljudet att strömma, inte videon. Förhoppningsvis blir det fast i en uppdatering snart.

Precis som med Netflix kan Amazons Whispersync-teknik stoppa att titta på en video och sedan fortsätta den där den slutade på din dator eller annan enhet som stöds av Xbox 360, Kindle Fire eller Roku.

En annan cool funktion är möjligheten att bläddra på videoklipp på Amazon webbplatsen och lägga till visar till din bevakningslista.

Då visas de på din iPad och andra kompatibla enheter.

I iPad-appen kan du lägga till videor till din bevakningslista.

Jag föredrar Amazons videotjänst över Hulu Plus eftersom alla sina TV-program och filmer är kommersiella gratis. Men en glänsande funktion saknas är Sök. Det finns inte möjlighet att söka efter specifika program med iPad-appen. Lägg till att problemet med AirPlay inte fungerar korrekt, och du får en mindre än perfekt app.

10/14/2012 Uppdatering: Den här appen innehåller nu en sökfunktion. Som vanligtvis är det med mjukvara, det uppdateras kontinuerligt. Tyvärr fungerar AirPlay of Video fortfarande inte - bara ljud. Och vid den här uppdateringen finns det fortfarande ingen iPhone-version.

Det är egentligen bara en spelare för Prime-kvalificerade videoklipp och de du har köpt eller hyrt och läggs till i ditt bibliotek. Du kan inte köpa videoklipp direkt från appen.

Även med sina buggar och saknade funktioner är Amazon Instant Video-appen till iPad välkommen. Om du har ett Amazon Prime-konto och en iPad, vill du definitivt ge det ett steg.