Adobe Issues En annan nödplåster för Flash Player

I vad som verkar vara vanliga nyheter de senaste dagarna har Adobe utfärdat en nöduppdatering för sin Flash-mediaspelare. Det patchar nästan två dussin (18 är den nuvarande räkningen) kritiska sårbarheter, varav en redan utnyttjas. Dessa nöduppdateringar gäller för användare av Windows, Mac och Linux.

Adobe Emergency Patch för Flash Player

Adobe släppte en säkerhetsrådgivning på torsdag som säger följande:

Adobe har släppt säkerhetsuppdateringar för Adobe Flash Player. Dessa uppdateringar adresserar kritiska sårbarheter som möjligen kan låta en angripare ta kontroll över det berörda systemet.

Adobe är medveten om en rapport som ett utnyttjande för CVE-2016-1010 används i begränsade, riktade attacker.

Om du kör Windows eller Mac bör du köra version 21.0.0.182 och för Linux version 11.2.202.577, och den utökade supporten Flash Player release är uppdaterad till 18.0.0.133.

För att kontrollera vilken version av Flash som körs på din dator, gå till sidan Om Flash Player. Och du kan hämta de senaste nedladdningarna i Flash Player Download Center.

För Flash Player-tillägg i Chrome, IE och Microsoft Edge - webbläsarens uppdatering uppdateras automatiskt, men det är klokt att söka efter uppdateringar manuellt.

För Windows 10-användare, gå till Inställningar> Uppdatering & Säkerhet> Windows Update och ta tag i KB3144756. För andra versioner av Windows, inklusive Windows 7, 8.1 och Server-utgåvor, gå till Microsofts säkerhetsbulletin MS16-306 och installera det manuellt.

Skydda din dator mot svagheter i Flash

Naturligtvis är det bästa alternativet att avinstallera Flash från ditt system helt och se om du kan leva utan det. Tyvärr är det bara inte realistiskt för miljontals användare. Många webbplatser och webbplatser på nätet använder fortfarande Flash istället för den säkrare HTML5-kodbasen. (mer än du tror).

Det finns sätt att skydda dig mot Flash-sårbarheter som går utöver att du är säker på att den alltid är uppdaterad. För mer tips om hur du minimerar risken när du använder Adobe Flash på din Mac eller PC, kolla in våra artiklar länkade nedan.

  • Skydda din dator från Adobe Flash Exploits i din webbläsare
  • Så här skyddar du din Mac mot Adobe Flash Vulnerabilities