7 av de bästa MP3-taggarna för Windows

iTunes och andra populära musikbibliotek använder taggar för att sortera låtar efter titel, artist och album. Normalt har en låt alla nödvändiga taggar som redan ingår i sin egen mp3-fil, men ibland är dessa linjer tomma. När en taglös mp3-fil kommer upp kommer iTunes inte att kunna berätta något om låten, spara för kanske titeln på filnamnet. Du kan själv anpassa och fylla i taggdata, men problemet är att ta reda på vilket är det bästa programmet för att få jobbet gjort med.

Det finns många automatiska mp3-taggers, men oftare vill du inte redigera en tagg eller två själv. Å andra sidan gör de flesta program för manuell taggredigering bara att göra saker ännu mer förvirrande. I den här korta översynen försöker vi hitta de bästa MP3-märkningsprogrammen som är tillgängliga för Windows, utan någon särskild ordning.

Mp3tag

Pris: Fri
Märkningsmetod: Manuell

Mp3Tag är ett groovy gratis program som låter dig enkelt och snabbt märka din musik med några få klick. Mp3Tag ger dig ett snyggt och förenklat användargränssnitt med två kolumner med allt redigeringsrelaterat på vänster sida och bläddrar runt dina spår på höger sida. Visst är den här applikationen endast för manuell redigering, men om du gillar att redigera allt själv så kommer det att vara ett av dina nummer 1 val, för det mesta eftersom det är gratis.

TuneUp

Pris: 100 låtförsök, 29, 95 dollar efter
Märkningsmetod: Automatisk

TuneUp är ett program som är utformat för att fixa missmärkt musik och fylla i albumkonst automatiskt. Det fungerar för Windows Media Player och iTunes på ett sätt som liknar ett tillägg. Gränssnittet är mycket förenklat och ligner ett litet sidofält som håller fast vid din spelare och hjälper till att rensa upp all röra. Du högerklickar enkelt och skickar dina spår till TuneUp och det kommer att märka dem för dig. Förutom märkning kommer TuneUp också att meddela dig några konserter av dina favoritband och hjälper dig att utöka din musikaliska kunskap via Tuniverse. Det finns en gratis version du kan prova för att rengöra 100 låtar och spara 50 albumomslag, och det finns också två andra betalda versioner, varav den obegränsade kostar $ 29, 95.

Tag & Rename

Pris: 30 dagars prov, 29, 95 dollar efter
Märkningsmetod: Både

Tag & Rename är en populär taggningsapplikation som några av dig kanske vet. Den har många bonusfunktioner medan de fortfarande innehåller de vanliga. Tyvärr har det ett ganska komplicerat gränssnitt som tar lite tid att vänja sig vid. Applikationen innehåller både manuell och automatisk taggning och kan göra praktiskt taget allt, men gränssnittet är så komplicerat att du kanske inte vill använda Tag och Rename som ditt primära märkningsprogram. Utvecklarna ger dig en 30 dagars försök och för att fortsätta använda programmet måste du betala 29, 95 dollar.

Mediamonkey

Pris: Gratis eller Guld-version för $ 19.95
Märkningsmetod: sorts automatisk

MediaMonkey är en musikspelare, men det är också en bra taggar för dina MP3-skivor. På bara 2 klick hittar du informationen för ett spår och albumomslaget. De enda uppenbara bakslagen är att gränssnittet är lite hakigt och det finns några buggar här och där. MediaMonkey erbjuder också en guldversion för $ 19.95, men den fria versionen har alla taggar du behöver från det, så om du letar efter en bra tagger och spelare kan MediaMonkey vara ditt 2-1 alternativ.

ID3-TagIT

Pris: Fri
Märkningsmetod: Manuell

Att vara en gratis applikation kommer inte ID3-TagIT att verkligen imponera på dig så mycket. Vid första anblicken är gränssnittet fantastiskt och märkning är snabbt för att fylla i Artist, Titel och Album, men för ytterligare information behöver du öppna ett separat fönster och det komplicerar bara allt. Taggprocessen kunde förbättras lite, annars har vi inga klagomål när det gäller användarvänlighet och gränssnitt. ID3-TagIT är inte något speciellt, men priset är perfekt.

foobar2000

Pris: Fri
Märkningsmetod: Manuell

Jag är lite partisk här eftersom den här är min favorit, men med god anledning! Förutom att vara en av de mest fantastiska, fria, men ändå låga spelarna där ute, har foobar2000 också en tagredigeringsfunktion som fungerar väldigt bra. Och självklart är den inbyggda tagredigeraren otroligt enkel att använda, precis som spelaren själv. foobar2000 är faktiskt så fantastisk, vi kan inte riktigt skylla på det för någonting, förutom att det erbjuder död enkel taggredigering.

MusicBrainz Picard

Pris: Fri
Märkningsmetod: Automatisk

Picard Tagger, från MusicBrainz, är en gratis automatisk taggare som kommer att skanna din musiksamling och försöka identifiera varje enskild sång du har. När ytterligare eller saknas tagginformation hittas kommer du att bli ombedd om du vill att den ska sparas eller inte. Organisera filer är lite tuff tack vare det inte så underbara gränssnittet, men det är lätt att vänja sig efter att ha använt programmet ett par gånger. Så med sina svaga sidor är Picard fortfarande en värdig tävlande i musikbranschen ( och som Captain of awesome Star Ships ).

Där har du det, vi har täckt några av de mest populära taggarna där ute. Nu är det din tur, vilken är din favorit mp3 tag editor? Berätta för oss i kommentarerna nedan!