De 11 bästa funktionerna att kolla in i Windows 10 Creators Update

Uppdateringen av Windows 10-skapare förbättrar betydligt många delar av Windows OS, och till det bättre i min ödmjuka åsikt. Vissa funktioner står inför användaren medan andra ligger under huven. För mig finns det en uppsättning funktioner som jag särskilt uppskattat sedan jag började spela med Windows 10 Insider Previews. Oavsett om du är en hemanvändare eller en IT-pro tror jag att du kommer att uppskatta dem också, så var noga med att kolla in dem snart efter att du har uppgraderat din kopia av Windows 10.

Måla 3D

Det kallas Creators Update av en anledning, och den nya Paint 3D-appen är det starkaste exemplet på vad den nya versionen ska erbjuda annonsmaterial. För studenter och lärare är Paint 3D en utmärkt introduktion till industrikonst. Min bror lär ut ämnet; han har spelat med Paint 3D i några veckor nu och är ganska imponerad av några av funktionerna i appen. Funktionen 3D-objekt gör det enkelt för studenter att designa och visualisera verkliga världsdelar. Se till att du kolla in vår referensguide för att lära dig de bästa tipsen och tricksna med den nya Paint 3D-applikationen som ingår i den här stora uppdateringen.

Förbättrad webbläsare från Microsoft Edge

Microsoft är engagerade i sin nästa generations webbläsare, och de senaste förfinningarna visar hur mycket investeringar Microsoft lägger på det. Nya flikfunktioner gör det enklare att förhandsgranska öppna fönster. Du kan också lägga till flikar för senare för att minska distraktion och förvirring. En ny läsningsfunktion gör det enklare att spara och läsa dina e-böcker i webbläsaren. Vissa funktioner kräver modern maskinvara som möjligheten att köpa saker online i Edge med Windows Hello. Listan över tillgängliga tillägg fortsätter att växa också.

Vi har skrivit om den nya webbläsaren för en tid nu så var säker på att kolla in vårt ständigt växande arkiv av Microsoft Edge tips och tricks.

Få bättre sömn med nattlampa

Nya studier om sömnkvalitet har identifierat blått ljus som en av de många synderna som bidrar till en dålig natts sömn. Din hjärna förvirrar blått ljus från skärmar till dagslys, vilket hämmar produktionen av melatonin, ett avgörande hormon för att reglera kroppens naturliga sömncykel. Nattljusinställningarna i Windows 10 Creators Update återbalanserar mängden blått ljus som sänds av skärmen för att hålla melatoninnivåerna upp och uppåt. Tredjeparts blå ljusstöd har funnits länge, men Creators Update kommer inbyggd med egen inställning, vilket gör det enkelt att konfigurera och konfigurera.

Medan den här funktionen är exklusiv i version 1703 kan användare som kör tidigare versioner och tidigare versioner få liknande funktioner med hjälp av appen från tredje part som heter f.lux. Mac- och Linux-användare bör kolla in våra installationsguider för Nightshift och f.lux.

Förbättrad startmeny - Dölj kakel och skapa mappar

Startmenyn har kommit långt sedan dess triumferande återgång i Windows 10, version 1507. Förutom de många sätten kan du redan anpassa Start-menyn, nu har du möjlighet att dölja kakel och få snabbare åtkomst till dina program. Ett nytt alternativ låter dig skapa mappar för dina appar. funktionen har varit tillgänglig i Windows Mobile version under en längre tid och nu är det äntligen på skrivbordet versionen också.

Cortana hörs dig från hela rummet

En annan kärnfunktion inbyggd i Windows 10, fortsätter Cortana att lära sig nya knep. I version 1703 kan Cortana hjälpa till med sysslor som att stänga av datorn eller justera volymen från hela rummet (säg bara "Hej, Cortana ...", säg då ditt kommando). Du kan också använda Cortana för att hålla påminnelser från dina e-postmeddelanden, liksom många andra tips.

Bättre Touchpad-fester

Om du för närvarande använder en enhet med en Microsoft Precision-pekplatta, bör du kolla in de nya pekskärmsfunktionerna. Mac-användare gillar att skryta om hur kraftfulla deras pekfältgester är, men skaparuppdateringen lägger till några kraftfulla beteenden som kan betydligt hjälpa till med fönsterlarm.

Fler sätt att hålla din enhet säker - Dynamiskt lås

Dynamic Lock låter dig använda din Bluetooth-aktiverade smarttelefon för att hålla enheten säker när du inte befinner dig. Denna funktion är lite av en träff eller miss, men det är värt att kolla in. Jag har lyckats få det att fungera med en Nokia Lumia-enhet, men för att vara säker rekommenderar jag att det kompletteras med andra säkerhetsmetoder i Windows 10.

Windows Defender Security Center

Skaparuppdateringen innehåller en integrerad, one-stop-butik för hantering av säkerheten för din enhet. Många funktioner som sprids över hela systemet kan nu hittas här, inklusive föräldrakontroll, Device Health, Start Fresh - även känd som Refresh och offline-skanning.

Enklare virtuell maskininställning i Hyper-V

Hyper-V är inte för alla, men om du bara vill snurra upp en virtuell maskin snabbt utan att gå igenom alla komplexa för att definiera gen ett och två, är det nya Quick Create en välkommen upplevelse.

Fler anpassningsalternativ med teman och färger

Att anpassa din enhet så som du gillar det är en mycket viktig aspekt av Windows 10-upplevelsen. Förutom utökade färgalternativ har ett nytt gränssnitt för teman lagts till i kategorin Anpassning. Teman fungerar nu också som Edge extensions: du kan ladda ner och installera dem från Windows Store också.

Mer kontroll över Windows-uppdateringar

En av de tidiga striderna som jag stött på med Windows 10 var dess tillvägagångssätt att tillämpa Windows Updates. Faktum är att en av våra populära artiklar här är hur man begränsar Windows 10-dataanvändning på mätade anslutningar. Att bo i en lantlig stad med begränsad tillgång till Internet gjorde att Windows 10 var ett problem att använda ibland. Ibland skulle alla mina mobila bredbandsdata försvinna på nolltid, även med Windows 10: s inbyggda metered-anslutningsinställningar. Microsoft har lyssnat men och användarna bör uppskatta några av de nya alternativen som ingår i Creators Update.

Aktiva timmar ger dig nu upp till 18 timmar för att låta Windows veta när uppdateringar inte ska installeras. För mig personligen gillar jag det nya alternativet att senarelägga uppdateringar i upp till 35 dagar. Detta är perfekt för min inställning eftersom jag går till internetkaféet varje vecka för att uppdatera min enhet. Det betyder att jag inte behöver göra för mycket för att förhindra att Windows 10 sönderfaller min mobila data. Dessutom har konfigureringen av uppmätta anslutningar utvidgats till Ethernet-nätverk. Användare kommer också att uppskatta förbättrad prestanda för Windows Update-inte bara är de mindre, men de tar mindre tid att installera också.

Det finns många fler förbättringar i Windows 10 Creators Update, men jag trodde att de skulle vara de bästa att gräva efter efter uppdatering. Det finns mycket mer under huven och avancerade funktioner som inte nämns här, till exempel det nya spelläget, förbättrade OneNote-funktioner och till och med Windows 10-delsystemet för Linux. Om du inte har uppgraderat än, kolla in vår prep guide och uppgradera steg för detaljer.

Om du installerar Windows 10 Creators Update för första gången eller utför en ny installation, kolla in vår guide för hur du konfigurerar datorn med hjälp av den nya rutan och de mer transparenta sekretessinställningarna.

Vi skulle gärna veta vad du gillar mest i Creators Update. Dela dina tankar med oss ​​i kommentarerna!