YouTube-kommentarer är direkt knutna till Google+

Om du använder ett äldre YouTube-konto som inte är anslutet till Google+ kan du inte längre kommentera YouTube. Jag har bara testat det här och webbvideokonglomeratet kräver nu att kontot bifogas en Google+ sida eller ett konto. Säg adjö till anonymitet, om du vill kommentera måste du slutligen fylla i formuläret för YouTube-kontonamn som de flesta av oss har varit oroligt att undvika. Det sista alternativet nu är att det fortfarande finns ett litet arbete där du kan lämna kommentarer från en redundant sida på Google+. Den goda sidan av det här är att det är super lätt att lägga in dina YouTube-kommentarer på Google+, om du bryr dig.

Använder du fortfarande ditt ursprungliga YouTube-namn? Nästa gång du klickar på kommentarfältet ser du den alltför bekanta "uppdatera din kanal" rutan. Den här gången är det klart att du spelar spel och kommer att blockera din förmåga att kommentera tills du slutför det. Om du vill vara anonym, klicka på "Jag vill inte använda mitt fullständiga namn" -knapp.

I nästa avsnitt finns två alternativ som inte direkt bifogar din profil på Google+, alternativet att skapa en ny sida på Google+ (som om din YouTube-kanal är ett företag) eller för att hålla ditt YouTube-användarnamn. Observera om du väljer att behålla ditt YouTube-användarnamn kommer det fortfarande att skapa en ny sida på Google+ som heter ditt YouTube-konto. Oberoende av vad du gör, kommer Google att tvinga dig att acceptera Servicevillkoren för Sidor för att slutföra.

Hur som helst du bestämmer dig för att gå igenom det, kommer Google+ att vara kopplat till YouTubes användarnamn som du lämnar kommentarer till. Om du bestämmer dig för att du inte tyckte om vad som just hände, kan du gå tillbaka till dina YouTube-inställningar och koppla bort kontot inom 14 dagar. För att göra detta klickar du på pilpilen högst upp till höger på en sida på YouTube.com och väljer Inställningar.

Klicka sedan på "Koppla bort Google+ sidan tillfälligt och använd ditt YouTube-användarnamn."

Den Google+ sida du skapade kommer att vara kopplad till ditt Google-konto, men ditt YouTube-kontonamn kommer att ändras till det som var tidigare. Men när du gör det kommer du inte att kunna kommentera tills du går igenom dialogrutan "Uppdatera din kanal" igen.

Vad tycker du groovy läsare om den här nya förändringen som unconditionellt knyter Google+ direkt till YouTube?