Windows 8 Annoyances som Microsoft dödade i Windows 10

Många människor stannade på att köpa en ny dator, eller nedgraderade dem till Windows 7, eftersom de inte vill hantera Windows 8-gränssnittskänslor. Men med Windows 10 är många av de klumpiga funktionerna i Windows 8 borta. Här är en titt på vad du inte behöver kämpa i Microsofts nästa generations operativsystem.

Moderna apps med hel skärm är en sak av det förflutna. I Windows 10 flyter dina Windows-apparater på skrivbordet som vanliga resizable fönster.

Det schizofrena IE-beteendet är nu borta. Du behöver inte längre oroa dig för vilken version av IE som ska öppnas, och IE ersätts av en ny webbläsare kodad: Project Spartan.

Charms-fältet är borta i Windows 10 och ersätts av ett mycket mer användbart anmälningscenter som du kan dra upp när du vill ha det. Till skillnad från de charmar som skulle flyga ut automatiskt.

Startskärmen är också en sak i det förflutna, och startmenyn har returnerats. Det är en redesignad Start-meny, som också visar Windows-appar.

Startmenyn återvänder i Windows 10. Det har blivit översynt för att tillhandahålla välkänd funktionalitet och ett modernt utseende som också kan väljas på helskärm.

Den irriterande hörnbaserade navigeringen har gjutits. Du behöver inte längre oroa dig för att den senaste apps- eller charmbaren dyker upp när muspekaren är i hörnet av skärmen.

Medan många av dessa funktioner är meningsfulla på en pekskärm, är det en annan historia när du använder en traditionell PC eller bärbar dator.

Det här är de viktigaste funktioner som inte kommer att missa av de flesta Windows 8-användare, och om du kommer från Windows 7 kan du snabbt hämta Windows 10.

Det största klagomålet från nästan alla Windows-användare har om Windows 8 är bristen på en Start-meny. Visst kan du installera ett tredjepartsverktyg som Start8 eller Classic Shell för att få Start-menyn tillbaka, men nu är det inte ett problem.

Det finns ett sätt att bli av med de flesta av Windows 8-funktionerna som anges ovan, och Microsoft förbättrade användargränssnittet för skrivbordsbrukare lite under tre uppdateringar.

Om du kör Windows 8.x på en traditionell dator, använder du skrivbordet oftast, kolla in vår artikel: Gör Windows 8.1 Modern UI mindre irriterande.

Vad är dina tankar om Windows 10 hittills? Ser du fram emot att göra uppgraderingen? Lämna en kommentar nedan och meddela din åsikt.