Windows 10 Förhandsgranska Bygg 10547 Visuell rundtur av det som är nytt

Microsoft på fredag ​​rullade ut Windows 10 Preview Build 10547 till Windows Insiders som är en förhandsgranskning av vad som kommer att komma i nästa stora uppdatering i höst. Här är en titt på vad som är nytt och vad du kan förvänta dig i nästa stora uppdaterings kodnamn "Threshold 2".

Nya egenskaper

Startmenyn för Windows 10 har förbättrats så att du kan visa fler plattor. Detta gör att du kan få en fjärde kolonn av medelstora plattor. Du kan göra ändringen genom att gå till Inställningar> Anpassning> Starta och starta Visa fler brickor .

Du har nu möjlighet att lägga till fler plattor. Tidigare var det maximala beloppet 512, och nu stöder det 2.048. Skottet nedan är av min Start-meny i Windows 10 med fyra medelstora plattor. Eller du kan visa två breda eller två stora plattor sida vid sida i en grupp.

Tablet-läget har förbättrats i Windows 10 och låter dig knäppa apps till vänster eller höger om skärmen och ersätta en tidigare knäppt app med en svep ner för att stänga en app.

En annan sak du kan göra nu är att stänga av Windows-bakgrundsbilden på inloggningsskärmen. För att göra det, gå till Inställningar> Anpassning> Lås skärm och stäng sedan av Visa Windows bakgrundsbild på inloggningsskärmen .

Det finns också många nya appuppdateringar och du bör se dem hända hela tiden. Foto-appen innehåller en mappvisning så att du kan se OneDrive- och PC-mappar. Xbox-appen fick en stor uppdatering som du kan läsa mer om på Xbox Wire. Andra inbyggda Universal-appar har också fått uppdateringar som Groove Music, Mail och Calendar och Maps.

Till exempel fick e-post- och kalenderapparna nya personliga funktioner, inklusive ett mörkt tema, som också introducerades i veckan för Windows 10 Mobile.

Apps är inställda att uppdateras automatiskt i bakgrunden, men om du vill kan du kontrollera dem manuellt. Öppna Butiken och välj din profilikonen längst upp. Välj sedan Nedladdningar och uppdateringar> Sök efter uppdateringar .

Windows 10 Bygg 10547 Fixes

Förutom de nya funktionerna som visas ovan finns också korrigeringar för problem som vissa Insiders upplevde i Build 10532.

I ett officiellt blogginlägg av Microsoft exec Gabe Aul finns en lista över vad som har åtgärdats:

 • Vi har fastställt många av de bakomliggande orsakerna till den kritiska feldialogen Insiders ser med Start. Och sökning borde fungera mer konsekvent nu när man interagerar med Start.
 • Meddelandesymbolen för Action Center bör inte längre tändas trots att det inte fanns några nya meddelanden.
 • Vi löst ett problem där batteriproblemet avkortades på vissa språk.
 • När du väljer bakgrundsförskjutning har vi aktiverat möjligheten att blanda slumpmässigt bakgrund i stället för den ordning de visas i mappen.
 • Du kan nu använda Cortana med lokala konton och med ett Microsoft-konto.
 • Vi har fastställt flera problem med ljud - inklusive problem som specifikt påverkar Realtek-ljudenheter.

Då är det givetvis alltid kända problem med varje förhandsgranskning, som Gabe säger innehåller följande:

 • Språkpaket publiceras men rullar ut till uppdateringsservrarna hela dagen.
 • Windows Store-appar kanske inte uppdateras automatiskt. För att få appuppdateringar öppnar du Store, klickar på din profilbild längst upp till höger, väljer "Hämta och uppdateringar" och söker efter uppdateringar manuellt.
 • Om du använder Notepad.exe från kommandoraden för att öppna filer när du bara använder ett filnamn, till exempel "file.txt", misslyckas ett behörighetsfel. Detta kommer att åtgärdas i en framtida byggnad, men det kan fungera genom att använda en hel eller delvis sökväg, till exempel '. \ File.txt' eller med Arkiv-> Öppna alternativ i användargränssnittet.
 • Att klicka på systemikonen i meddelandefältet kan snabbt resultera i att Windows Shell blockerar lanseringen av fly-outs som ljud, nätverk etc. Det här kan lösas genom att starta om datorn.
 • Du kommer att se ett varningsmeddelande i Inställningar-appen> Uppdatering och säkerhet> Windows Update om förhandsgranskningsuppbyggnad. Oroa dig inte för det här - det är säkert att ignorera för nu. Vi lägger till lite ny funktionalitet för att hjälpa dig att diagnostisera vad som händer om en ny byggnad inte kommer till dig, men den är inte fullt implementerad än.

Jag installerade Windows 10 Preview-uppdateringen igår på en Lenovo Flex 2-touch-kompatibel bärbar dator som jag använder för min testmaskin, och hittills är allt bra. Jag har inte stött på några skarpa problem som Microsoft inte förklarade i sin blogginlägg. Alla de nya funktionerna verkar fungera bra också.

Hur är det med dig? Är du en Windows-insider och testar den nya Windows 10-byggnaden på datorn? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta hur saker och ting går!