Windows 10 Nybörjare: Så här justerar du skärmens inställningar

När du använder en dator är en av de viktigaste delarna av användarupplevelsen din interaktion med displayen. Oavsett om du redigerar text, surfar på en webbsida eller manipulerar bilder, vill du att dom ska se bra ut. Windows 10 innehåller verktyg som du kan använda för att justera skärmens färg, kontrast och ljusstyrka. I den här artikeln visar vi dig hur.

Få det bästa utseendet från Windows 10 på din bildskärm

Några av funktionerna och funktionerna för att justera dina inställningar på skärmen i Windows 10 har moderniserats. De är placerade i den nya Windows 10 Inställningar-appen, som så småningom tar över äldre kontrollpanelen. För att hitta dem, gå till Inställningar> System> Visa och bläddra ner till Ändra storleken på text, appar och andra objekt.

Om du vill göra din text eller appar större kan du använda reglaget för att justera den här inställningen. Windows 10 väljer normalt det bästa alternativet för din bildskärm. Skjutreglaget nedan Justera ljusstyrkanivån kan användas för att öka eller sänka skärmens ljusstyrka. Du kan få åtkomst till den här inställningen i flygningen från meddelandet om batterisparare.

Skärminställningar ger alternativ för att förbättra skärmens färgutmatning, klicka på länken Advance Display Settings och klicka sedan på Färgkalibrering.

Trollkarlen är enkel och hjälper dig att välja de bästa färgvärdena för rött, grönt och blått för bättre färgnoggrannhet. Du kan också använda den för att göra ytterligare justeringar av skärmens ljusstyrka och kontrast till din tillfredsställelse.

Observera, Färgkalibreringsskärmen rekommenderar att du känner till inställningarna för den inbyggda bildskärmen för att få bästa möjliga resultat.

Ett annat alternativ är att välja Clear Type Text Tuner. Clear Type introducerades först i Windows XP som en Power Toy. Det förstärker textutseendet när du använder skärmar och gör texten lättare att läsa.

För att dra upp det, klicka på Start och skriv: rensa typ text och tryck Enter eller välj tunern längst upp i resultaten.

Klar typ är aktiverad som standard. Ursprungligen trodde jag att Windows 10 hade valt det bästa alternativet för min skärm, men efter att ha gått igenom trollkarlen kunde jag hitta en bättre.

När du blir äldre kan saker bli svårare att se på skärmen. Justera storleken på text och skärmelement. Länken till Avancerad limning av text och andra objekt kan öka storleken på skärmens områden, såsom titelfältet. du kan välja en större storlek eller ändra bara en del av skärmen för att visas större.

Du kan öka storleken på skrivbordsikonen genom att högerklicka på ett tomt område på skrivbordet och välj Visa och sedan stora eller medelstora ikoner.