Överför stora filer med WeTransfer

Har du någonsin behövt skicka en vän eller kollega en fil som är för stor för e-post, och dela den via en tjänst som Dropbox eller SkyDrive är inte ett alternativ? Det finns gott om fildelningstjänster där ute, men WeTransfer är snabb och död enkel att använda.

Det använder ett Flash-gränssnitt och det kan inte vara lättare att använda. Det låter dig skicka en fil (er) upp till 2 GB gratis. Det finns också en premiumversion kallad WeTransfer Channels för $ 120 / year, som erbjuder samma funktionalitet, men filer lagras i fyra veckor istället för bara två i den fria versionen. Premium-versionen ger dig också en anpassad webbadress och anpassade tapeter för din WeTransfer-webbplats - perfekt för företag. Den fria versionen ska vara tillräcklig för enskild användning.

Du behöver inte registrera dig för ett konto för att använda den fria tjänsten, bara gå till sidan WeTransfer, skriv in e-postadressen till den person du vill skicka filen till, din e-postadress och ett valfritt meddelande. Du kan skicka en länk till filen till upp till 20 adresser. Tjänsten kommer att komma ihåg adresser du tidigare använt och föreslå dem.

Klicka sedan på knappen + och välj de filer du vill skicka. Du kan välja mer än en fil genom att hålla Ctrl-tangenten och välja så många filer som du vill ha upp till gränsen på 2 GB. Sidan kommer att berätta hur mycket utrymme du har kvar och om allt om allt ser bra ut, klicka på Överför.

En animationsframsteg visas när dina filer laddas upp till tjänsten. Hastigheten är också bra. I det här exemplet tog det sju minuter att överföra en 210 MB-fil, men det finns tillfällen när det är mycket snabbare. Överföringshastigheten varierar beroende på serverbelastning och din internetuppladdningshastighet.

När det är klart får du ett mail som innehåller alla överföringsuppgifter, inklusive en kort länk som du kan ge till vänner. Du får också ett bekräftelsemail när filerna hämtas. Det här är en bra funktion så den person du skickar den till kan inte säga att de inte klarade det.

På mottagarens slut får de en länk till filen och de behöver bara klicka på den för att starta överföringen. De behöver inte logga in eller skapa ett konto, vilket ökar överföringsprocessen.

Så enkelt är tjänsten att använda. WeTransfer har varit en valfri filöverföringstjänst under en längre tid, helt enkelt för att jag inte tror att det finns en mer tillförlitlig och enkel filöverföringstjänst där ute.

Börja skicka stora filer med WeTransfer