Schemalägg eller försena dina Twitter Tweets med LaterBro

Vissa människor gillar att skicka Twitter status uppdateringar varannan minut om allt från vad de bara åt, skrev, läste eller pooped. ( ick! Tyvärr, kunde inte motstå ). Tja, vad händer om du vill tweet något som ett pressmeddelande eller några snygga nyheter, men du vill schemalägga det istället för att skicka det direkt? LaterBro har täckt dig!

LaterBro är en online webbapp som låter dig planera dina tweets före tid. Du kan förskriva en tweet och sedan schemalägga den för att skickas ut när du vill. LaterBro är inte den enda webbtjänsten som erbjuder den här funktionen, men den är död enkel och det är därför jag gillar det.

Obs! Den här appen kommer också att fungera för schemaläggning av Facebook statusuppdateringar!

Det är enkelt, väldigt enkelt.

LaterBro använder API (applikationsprogrammeringsgränssnittet) som tillhandahålls av Twitter och Facebook så att det enkelt kommer att ansluta till ditt konto på endera tjänsten. Du behöver inte registrera dig för ett LaterBro-konto, och du behöver inte ge dem något av ditt kontouppgifter. Klicka bara på den tjänst som du vill schemalägga en statusuppdatering för.

Som med de flesta webbapps som ansluter via API, frågar Twitter dig om tillåtelse att länka LaterBro till ditt Twitter-konto.

Därefter kommer du till ditt Tweet Scheduling-gränssnitt. Skriv bara tweeten, välj vilken tid du vill ha skickat och klicka på Schema .

Du får se en bekräftelsefält visas kort som säger " Ditt meddelande har sparats ". När du ser detta, vet du att det är en klar affär. Tweeten är nu planerad och kommer att dyka upp i din Twitter-ström vid den exakta tiden du angav. Det är så enkelt.

Det är okej att röra sig

Om du inte gillar en tweet du planerat, oroa dig inte, du kan ta bort dem. Bläddra bara ner under skrivområdet och där kan du omfördela, redigera innehållet eller helt enkelt radera alla dina un-twittered tweets. När en tweet publicerar till Twitter kommer den att försvinna från ditt LaterBro-gränssnitt, men du kan fortfarande gå till ditt twitter.com-konto och ta bort det.

Felsökning

Jag har märkt några fall där tjänsten LaterBro inte fungerar. När detta händer ser du ett meddelande som liknar skärmdumpen nedan. Lyckligtvis kommer utvecklaren av LaterBro att skicka serverns statusuppdateringar till sitt Twitter-konto @ gumbah för att hålla dig uppdaterad. Vanligtvis, men det är inte LaterBro det är nere ...

Jag ser min andel av Twitter's fail whale mycket mer än jag skulle vilja, och om LaterBro inte fungerar är det troligt att Twitter.com inte fungerar heller.