Microsoft Security Essentials Det enda Windows Antivirus du behöver

Förra veckan bröt Microsoft sin uppdateringsvana för tisdag och släppte en uppgradering för Microsoft Security Essentials som tog den till version 2.0, på en torsdag. Med den nya versionen finns det inte många nya funktioner att titta på visuellt, men under huven har de förbättrats på det som redan var en mycket effektiv antivirusprodukt. Om du fortfarande använder den uppblåsta Norton- eller McAfee-sviten som kom förinstallerad på din HP-dator, här är din möjlighet att påskynda datorn och få ett riktigt antivirusskydd. Och låt oss inte glömma det är gratis!

Microsofts senaste uppdatering till Microsoft Security Essentials ( MSE ) innehåller några subtila men kraftfulla nya funktioner, här är vad vi har hittat:

  • Ny och förbättrad heuristisk antivirusmotor, hittar nya och okända virus.
  • Nätverkskontroll upptäcker misstänkt trafik när du surfar på internet.
  • Ingen brandväggsvarsling, varnar dig när du inte har Windows-brandväggen ( eller en alternativ brandvägg ) aktiverad.

Om du redan har MSE installerat, bör den uppdateras automatiskt till version 2.0 via en vanlig Windows Update. Om du inte har det ännu, få det; Det finns två ställen att ladda ner det .

  1. Microsoft Security Essentials webbplats, automatisk installatör
  2. Microsoft Download Site, manuell installatör

Baserat på test som gjorts av AV-Comparatives.org med PC Mark Vantage, har MSE en av de högsta resultatvärdena jämfört med konkurrerande antivirusprogram. Det är minnesfotavtrycket är tillräckligt liten för att du aldrig ens ska märka att den körs, om du självklart inte säger det att göra en fullständig systemsökning. I tidigare tester har det visat sig vara extremt kompetent vid hantering av skadliga filer och överträdelser. Jag har haft den installerad i flera år och den enda gången jag någonsin ser det är när det upptäcker något skadligt.

Så här kontrollerar du vilken version av Microsoft Security Essentials du kör

Öppna MSE och klicka på nedpilen bredvid Hjälp- knappen. Från snabbmenyn Välj Om säkerhetsbehov . Ett popup-fönster ska visas med massor av versionsinformation, den du vill titta på är Security Essentials Version . Den 19 december 2010 är den senaste versionen 2.0.522.0. Om din dator anger en äldre version, leta efter en Windows-uppdatering i systemfältet eller bara hämta den nya versionen från länkarna ovan.

Slutsats

Den nya versionen av Microsoft Security Essentials är groovy, snabb och effektiv. Men bäst av allt, om du äger en legitim kopia av Windows är antivirusprogrammet helt gratis. På en sidotal involverar mina typiska vänner och familjens tekniska support "middagar" alltid att "accelerera" sina datorer. Det allra första som jag gör innebär att avinstallera sitt befintliga antivirusprogram och ladda på Microsoft Security Essentials. De flesta datorer kommer förpackade med antingen Norton eller McAfee, men dessa sviter är verkligen, verkligen långsamma och de tar hela systemet ner med dem. Och ja det är sant; K7, Kingsoft, Sophos och Avast kör alla snabbare än MSE, men de kan inte slå priset.