Introduktion till Google Duo: En gratis, säker videosamtal för Apple iOS och Android

Vi lever nu i en värld där kommunikationen är en avgörande del av vår vardag. oavsett om det är fritid eller produktivitet. Marknaden är för närvarande mättad med etablerade alternativ som Skype, Facetime och Viber. Idag meddelade Google Duo, en ny app för att göra enkla, 1 till 1, videosamtal. Tillkännagav ursprungligen i juni vid Googles I / O-utvecklareskonferens; Den nya appen innehåller en liten uppsättning funktioner som användarna är vana vid att använda på liknande appar. Google Duo sticker ut med plattformsstöd och enkel installation.

Gör videosamtal med Googles Duo för iOS och Android

Jag bestämde mig för att ge appen en snabb spin bara för att få en känsla för Google Duo. Självklart finns det inte mycket som säger att det är ett måste, men det är ett solidt val för användare som använder Google-tjänster över plattformar. Den ursprungliga inställningen krävde autentisering med mitt telefonnummer, vilket krävde att du skrev in en verifieringskod från Google. Appen kommer att begära tillgång till dina kontakter, som du kan bjuda in till dina videosamtal.

Talar om inbjudningar använder Duo ett unikt sätt att ställa in en video som kallas knock-knock. Knock ger dig en förhandsgranskning av vem som ringer. Du kan se dem innan du startar videosamtalet. Jag tycker att det är ganska groovy. Duo innehåller alla de standardfunktioner som användarna förväntar sig av liknande appar, inklusive växling mellan fram- och bakkamera, muting etc. Det ska vara enkelt så jag lämnar det där. ;)

Finns det några standouts? Jag gillar appens enkelhet ; Det kräver ingen annan utbildning än att välja en kontakt och starta ett videosamtal. Gränssnittet är rent och enkelt att navigera; och det faktum att dess plattform borde säkerligen få användarna att känna sig mindre oroliga för att hitta andra användare att kommunicera med. Jag skulle inte bli förvånad om detta äntligen driver Apple för att ta med Facetime till andra plattformar.

Google Duo är en gratis nedladdning från Google Play Butik och Apple iTunes App Store. Ta en kopia och låt oss veta vad du tycker. Kommer du använda den? Är det nödvändigt i det redan trånga utrymmet på FaceTime och Skype? Släpp dina tankar i kommentarerna nedan!