Intressanta observationer Installera Office 2016 Pro Plus

Förutom att uppdatera min Office 365-installation till den senaste versionen, har jag också en dator som oftast hålls offline. För det här systemet installerade jag Office 2016 Professional Plus (som jag beskriver som den lokala versionen ). Denna utgåva är endast tillgänglig under volymlicensprogram från Microsoft. Om du går på universitet eller arbetar i ett företag som använder Microsofts hemanvändningsprogram (HUP) kommer du sannolikt att få tillgång till det.

Standalone Office 2016 Install

Vad jag märkte är att Microsoft har flyttat från sin traditionella MSI-installatör som tillhandahöll en interaktiv installationsguiden för att installera sviten. Om du har installerat tidigare versioner av Office vet du att du hade möjlighet att anpassa installationen och bara installera de program du behöver. Inte längre. Office 2016 Professional Plus har gjorts, ja, dumt bevis. Installationsupplevelsen använder samma Click-to-Run-teknik som används för att installera Office 365. Här är en titt på det.

Om du vill ha 64-bitarsversionen av Office 2016 måste du starta filen setup64.exe specifikt . Jag insåg att Office 2016-installationen som standard installerar 32-bitarsversionen.

När du börjar installeras installationen omedelbart i installationsguiden och det kommer att bli din skärm en stund.

Så vad är problemet? För mig personligen är det inte en stor sak, men om du installerar den senaste versionen bör du vara medveten om några saker om den nya installationsupplevelsen.

Det installeras sida vid sida med äldre versioner. Min äldre version av Office 2013 lämnades intakt efter installation av Office 2016. Vad händer när du försöker öppna en Office-fil? Det är standard för 2016-versionen. Det betyder också att du måste avinstallera den äldre versionen manuellt om du inte vill ha den.

Kommer från 2013-versionen av Office, märkte jag fliken Konton i Backstage erbjuder nu funktionen Office Updates som var specifik för 365-versionerna. Detta skulle föreslå Office 2016 skrivbordsversioner kommer att vara privy till samma funktion uppdateringar och korrigeringar som 365 versionerna gör idag. Kontorslaget meddelade nyligen att den uppdateringsmetod som för närvarande används av Windows 10 används för företag, med en nuvarande filial för företag som erbjuder tre uppsättningar uppdateringar varje år, vilket inkluderar både funktioner och säkerhetsuppdateringar som levereras kumulativt.

Precis som Office 365 använder Office 2016 samma reparationsguide. Jag hoppades att detta skulle vara metoden för att anpassa installationen, tyvärr erbjuder den bara två alternativ, snabb reparation och online reparation .

Det fungerar också på Windows 8. Min Windows 8 Pro-installation, som jag fortfarande har kört på detta system, stöder Office 2016. Med tanke på att Microsoft inte längre stöder denna version av Windows från och med januari 2016 är det förvånande att det gjorde det på listan över operativsystem som stöds.

Vad föreslår allt detta, dock? Självklart betyder det att Microsoft accelererar sitt tryck till molnet ännu snabbare. Produkterna är mycket enklare att installera och använda men saknar kontrollen över äldre versioner. Jag misstänker att detta kanske skulle vara den senaste offlineversionen av sviten eftersom Microsoft har fått 365 prenumerationsmodellen. Jag saknar anpassningarna, och en av de saker jag märkt är den långa tid det tar att få Office 2016 installerad och hur många systemresurser den använder under hela processen. Det är också en annan anledning att byta till 365 som låter dig använda appar medan den uppdateras i bakgrunden. För att inte nämna de extra fördelarna som att vara mer överkomliga uppåt, ständiga uppdateringar och lättheten att licensiera flera system inom ett hushåll.